Church pews

Bestisen min brukte 10 000(?) kr på blomster i bryllupet hennes nå i sommer, så med det friskt i minnet har jeg virkelig prøvd å gjøre alt jeg kan for å holde blomsterbudsjettet nede.

Blomster i kirken er et must føler jeg, men ingen har sagt noe om at kirkebenkene må pyntes med blomster =D

Ble så utrolig glad da jeg fant disse lysholderne på SparKjøp, så nå er spørsmålet: Male de hvit, eller ikke male de hvit?


Er litt redd for at telysene ikke skal lyse nok, så jeg har tenkt å bytte de ut med små kubbelys. Ellers er jeg ferdig med å sette bånd på de (alle 34!), så med mindre jeg bestemmer meg for å male de hvit, tror jeg faktisk at jeg kan si meg ferdig med benkedekorasjonene =)

Om jeg bare hadde hatt norgesglassene til Kristine hadde jeg definitivt prøvd meg på noe slikt:

Begge deler kan lett settes opp, lett fjernes OG brukes i festlokalet. GENIALT!

PS: Sorry, Kristine, var rett og slett umulig å gi deg et godt svar på kommentar, så da fikk du et eget innlegg i stedet =)


   7 kommentarer
Postet av: kristinesside
Hehe, fantastisk!! Du er genial, og så snill som gir et helt innlegg til min lille kommentar! :D :D *sitter og gliser her*

Dette skal jeg absolutt tenke og fundere litt på, må innom kirka vi skal være i for å se nærmere på hvordan benkene er. Har en følelse av at de er helt rette og glatte, uten et hakk eller en kant på enden, og at det kan være litt vanskelig til å få bånd og slikt til å holde seg på plass uten å bruke macgyver-tape ;) Men dette var så absolutt lurt!! Og så nydelig! Og ideen din med de levende lysene er også fantastisk :D Jeg synes du skal ha dem i den fargen som de er i, både fordi da ser man det søte hjertet tydeligere når lysene kommer i, og litt fordi det sparer deg for en del stress med å male hele 34 stk!

Det kommer til å bli så nydelig!!

Jeg har også hørt skrekkhistorier om blomsterregninger som kommer i etterkant av bryllupet, så jeg har også lyst til å holde den summen litt nede. Istedet for oppsatser i kirka og til bordene kan vi jo bestille svære buketter med forskjellige blomster, og fordele i glass og krukker, både til bruk i kirka og i lokalene! Og venner og familie kan ta dem opp og ned, og plassere dem i lokalene etter de har vært til bruk i kirka så det ikke blir dobbelt opp med arbeid.

Dette er så gøy, kjenner jeg blir skikkelig inspirert av deg her!
06.10.2011, 11:50
URL: http://kristinesside.blogg.no
Postet av: Barnelykke
Stilig ide! :)

B I R T E
06.10.2011, 14:08
URL: http://www.barnelykke.blogg.no
Postet av: renate
kjempegod ide! Det er så fint med lys, særlig i mason jars... Jeg brukte over 18000kr på blomster(men angrer ikke på det!), så det bør vel absolutt vurderes om en vil spare inn der! ;)
07.10.2011, 01:42
URL: http://renatesvindland.com
Postet av: Monica
Kjempe flott idee so du har her med lysene og kristine også med norgesglassene:)

Her er noe alle blomsterforhendlere kommer til å bli grettene over når jeg forteller :P hehe! jeg veit dette av faktum - da jeg er utdannet blomsterdekoratør og har jobbet i blomsterbutikk ;) Jeg veit ihvertfall at hvis du bor i nærheten av oslo kan man dra på økern-torget og kjøpe blomster der til innkjøpspris :) -og ja, så lenge du kjøper i bøtter og lass(noe man trenger i et bryllup) så blåser de der inne om du er en butikk eller ikke, de skal bare tjene penger ;) det finnes sikkert flere slike blomstertorg rundt om i norge ;) også er det desverre slik at når du går i en blomsterburtikk og du sier du er brud ser dama bak disken slik ut ; $.$ !!! Fordi de legger på en haug med penger og har plutselig retten til å ta DRIT mye for alt de lager... Jeg kan si dette høyt med hånden på hjerte, jeg har ALDRI tatt mere betalt for bukketten enn hva den faktisk er verdt! jeg synes det er dårlig gjort å lure bruden fordi det du selger dem koster faktisk ikke så mye! det eneste som er utrolig tidskrevende er å stifte en brudebukett, men dette er det nesten ingen som gjør- fordi det tar så lang tid ;) men dette er det som helt klart blir penest og da tåler buketten din mye mere enn hvis de skal lage den i en ''bridy-oasis'' (da kan den faktisk dette fra hverandre hvis du evt skal kaste buketten din noen steder :#! # Og hvis du er litt kreativ annlagt, så er ikke blomster og blomsteroppsatser veldig vanskelig, hehe :# ta opp en bok og les om det, det er faktisk ikke vanskelig i det HELE tatt :P hehe :#

Jeg har laget dekorasjoner til et bryllup en av mine venner, til innkjøpspris vel og merke, jeg tok ikke betalt for jobben og jeg sto en hel dag og lagde klart til bryllupet :# Jeg lagde 1 brudebukett , 2 brudepikebuketter, 3 corcarser, 15 borddekorasjoner, 52 dekorasjoner på ryggen av stolene, to store dekorasjoner i inngangen av lokalet og EN KJEMPE stor og lang på gavebordet, et ønske tre ##om ble brutalt saget ut av gudsfrie natur vel og merke! hehe# jeg pyntet 12 benkerader #takk gud for at kirka var liten, det var tidskrevende... hehe!:#) Og alt dette kostet henne 4500 kr ;) fordi alt dette lagde jeg av 12 bøtter med roser, en bøtte med grønt og en bøtte med brudeslør til innkjøpspris;) det hadde lett kostet henne godt over 20 lapper om sjefen min hadde fått vilja si :) Det er faktisk måter å spare penger på i bryllup og spesielt når det gjelder blomster;) Her er noen tips fra meg : #;D# lei/kjøp en bok om blomsterdekorering, gjerne en lærebok ,der kan du lære deg enkle knep/triks for å lage dekorasjoner :) -gå til en blomsterforhandler og spørr om du kan kjøpe blomster i bøtter -slik de kommer i butikk og få om du kan få en god pris på dette :) de fleste butikker ganger innkjøpsprisen med 3 eller 3.5 #noen med 4 eller høyere men de er bare GRÅDIGE#, så har du en liten pointer på hvor ''dyrt'' det faktisk er ;) -en ting vil jeg si, brudebuketten burde du ikke prøve å lage selv,uten masse trening, den børr du kjøpe i butikken, den hadde jeg insistert på at skal stiftes og lages av en som har gjort det før ;) men alt annet kan du faktisk lage selv :)! - har du bryllup om sommeren er det ingenting galt med å løpe ut i guds frie natur og plukke blomster selv:) og gode ideer kan gjennomføres med litt tålmodighet :) feks det Ønske-treet jeg lagde til min veninne var ganske enkelt en liten bjørk saget ned og puttet i en stor krukke med sand/jord/grus :) hvor gjester da kunne skrive søte ting og henge i treet med sløyfe bånd :) Hvis du ikke ønsker å gjøre noe selv, snakk med blomsterhandleren din og bli ENIGE om en pris ,skriv det på en lapp som begge har og ta vare på den som kvittering om du ikke betaler med en gang ;)

Håper dette var litt til hjelp og at dere får flotte blomster i bryllupet:)
07.10.2011, 04:46
Postet av: weddingbee
kristinesside: du må oppdatere når du har vært innom kirka! =D i mellomtiden får vi krysse fingrene for at benkene har en eller form for kant på siden slik at det er mulig å henge opp ting =) gleder meg, gleder meg!

Vi skal ha 15-16 langbord med 16-24 personer på hvert bord, også har jeg lest et sted at det er vanlig med en "centerpiece" på 6-8 personer, så da blir det fort 40 slike.. Da må man jo nesten vurdere andre alternativer enn blomster =) Selv om det er utrolig pent blir det altfor kostbart i lengden, og det tiltross for at man har planer om å gjøre det selv =( Bestisen min hadde venner og familie som hjalp til så det eneste de betalte for var selve blomstene, men de kostet søren meg 10 000 kr!
07.10.2011, 10:31
URL: http://weddingbee.blogg.no/
Postet av: weddingbee
renate: wæææ! Og jeg som trodde 10 000 kr var gale =/ men blomster er jo så nydelige, og definitivt det jeg ville brukt litt (*kremt* MASSE) ekstra penger på! Det setter jo hele stemningen =D sjæ'sten derimot er litt kjip på det området.. han mener nemlig at blomster uansett dør i motsetning til andre materialistiske ting som vaser, lysestaker, etc.. så han foretrekker at vi bruker mer penger på TING =/

Har dere kommet hjem fra paradis nå, så vi får se flere bilder fra bryllupet? =D
07.10.2011, 10:36
URL: http://weddingbee.blogg.no/
Postet av: weddingbee
Monica: ååå, snilleste Monica! Tusen takk for alle tipsene!! Skal definitivt huske på det =D Så heldig du er som er blomsterdekoratør! Da regner jeg med at du skal stå for blomstene selv, eller? Innser nå at bestisen min hadde måttet punge ut med en god del mer dersom hun hadde fått fagfolk til å ordne blomstene hennes, for alt hun betalte for var blomster og de kostet 10 000 kr =/ Det (blå) bryllupet jeg var i forrige helg hadde blomster fra Økern =) Mener å huske at de betalte 6000 kr for blomstene, og også der hadde de fått familie og venner til å ordne det for dem gratis, så blomster er uansett dyrt har jeg nå forstått.

"Problemet" til meg og sjæ'sten er at vi er vietnamesiske og fra 2 ulike byer, så da blir det både mange gjester og i tillegg 2 feiringer - en i Bergen (300-350 gjester) og den andre i Lillestrøm (200 gjester)! Så.. med tanke på alle stedene hvor det "forventes" at det skal være blomster, fant vi rett og slett ut at kirkebenkene ikke er noe must å ha blomster på =)

Et lite spørsmål.. vi skal jo ha 2 bryllupsfeiringer med 1 ukes mellomrom. Tror du blomstene fra den første feiringen overlever til den andre feiringen? Finnes det noen blomster som er spesielt levedyktige og kan overleve mer enn 1 uke? Vi gifter oss i 23. juni, så hvilke blomster finnes på den tiden? =) Nå er jo gladioler i sitt ess, så de selges kjempebillig, men det er vel ikke akkurat noe vi burde satse på i juni.. hehe..
07.10.2011, 10:50
URL: http://weddingbee.blogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:27 år gammel adjunkt. Vietnamesisk utenpå, men norsk-vietnamesisk innvendig. Utover dette liker jeg å tro at jeg er en kreativ liten sjel? =) Giftet meg 23. juni 2012, og nå venter vi vår førstefødte i oktober. En liten jente! Dette startet opprinnelig som en bryllupsblogg, men nå går det vel mer mot en mammablogg?
Siste kommentarerhits