My ring(s)

Jeg lovet Kristine dette innlegget lenge før jul, men jeg har ikke tatt meg tid til å skrive og deretter gikk det rett inn i glemmeboksen. Typisk at jeg plutselig ikke finner kameraet noe sted, så det blir mobilbilder på dette innlegget.

27. februar 2010
Dagen sjæ'sten fridde! Det hele skjedde egentlig på veldig uromantisk vis, og var langt i fra planlagt selv om ringen ble kjøpt i januar en gang. Vi hadde snakket om giftermål siden før jul og jeg drev alltid og sa at det ikke var noe poeng i at han skulle planlegge masse, fordi jeg uansett kom til å skjønne det med tanke på at han aldri gjør noe spesielt for meg. Nysgjerrig som jeg var klarte jeg på et eller annet vis å presse sjæ'sten til å fortelle meg at han tenkte å fri på våren når det var sol ute.

Men så var det denne lørdagen da... Vi skulle i bryllup og jeg var hos svigers og ventet på at vi skulle dra. Svigers hadde allerede dratt, lillebror-in-law dusjet i underetasjen og jeg satt på gulvet oppe i stuen og titta på fiskene hans.

Sjæ'sten: snu deg
Jeg: nei, vent litt, jeg holder på å se på fiskene
Sjæ'sten: kom igjen da, jeg har noe å vise deg

Og før jeg visste ordet av det snudde jeg meg og fikk se han på kne med boksen åpen. Tror jeg koblet ut etter det og kunne ikke annet enn å gispe, og plutselig var ringen på fingeren min!  Jeg har spurt han flere ganger i ettertid om hvorfor han fridde akkurat da, men har aldri fått noe bedre svar enn "du var så fin, og jeg ville ikke vente med det lengre".

24. juli 2010
En av vietnamesernes (litt rare) tradisjoner er at en forlovelse ikke er offisiell før familiene er enig om giftermål og har en ordentlig feiring/seremoni kalt dam hoi, så med tanke på at min familie bor i Bergen mens hans familie bor i Oslo fant vi ut at det ble mest praktisk å ha det på sommeren.

Fordi jeg ikke klarte å la være å gå med frierringen med en gang jeg fikk den endte det derfor opp med at jeg fikk en ny ring på dam hoi. Ringen omtaler jeg som forlovelsesring i og med at det var først da forlovelsen ble gjort offisiell =)

23. juni 2012
Dagen vi gifter oss! Da vi var i Viet Nam i fjor sommer kjøpte vi gifteringer og fikk dem gravert i samme slengen fordi det var superbillig sammenlignet med hva det hadde kostet oss her hjemme i Norge! Problemet er at jeg ikke lenger er helt sikker på om jeg liker min ring. Er godt mulig at jeg har blitt litt for påvirket av amerikanskje inspirasjonsbilder, for jeg har fått det for meg at jeg ønsker å gå med forlovelsesringen og gifteringen på samme finger - og de skal matche og sitte tett inntil hverandre? Sammen med forlovelsesringen blir gifteringen too much for min smak, så jeg driver nå og vurderer å skaffe meg en litt smalere variant.


Det som er en smule tragisk er at frierringen og gifteringen kunne ha passet sammen på samme finger, men jeg er fast bestemt på at jeg vil gå med gifteringen sammen med forlovelsesringen og ikke frierringen.. gaaasj...


   9 kommentarer
Postet av: ssilje89
åh. jeg vet ikke helt.. var virkelig flotte :D

Interessant å vite, jeg viste ikke det.

Er jo ekstra gøy å få flere ringer da ;)
27.01.2012, 17:45
URL: http://ssilje89.blogg.no
Postet av: Marthe
det er helt utrolig kjekt å lese bloggen din:)

du virker som en meget kreativ sjel med mye i hjerte..:)

Lykke til videre i planleggingen og den store dagene:)
27.01.2012, 19:27
URL: http://prinsessemarthe.blogg.no
Postet av: Hilde
Hvorfor ikke ha giteringen innerts og så forlovelsesringenÅ da passer det nok bedre selv med den du har nå :)
27.01.2012, 20:15
Postet av: kristinesside
Wee, tusen takk for innlegget!! Knallfine ringer, alle sammen!!

Hva med å ha frierringen og gifteringen på en hånd, og forlovelsesringen på den andre?

Jeg skjønner dilemmaet ditt, og ser at du veldig gjerne vil ha forlovelsesringen og gifteringen på samme ring. Men det var jo frierringen han fridde med da, så kanksje det ikke hadde vært så galt å ha den sammen med gifteringen?

Men jeg er også i et dilemma, for ejg har også tenkt å ha frierringen og gifteringen på samme fing, men det ser ikke fullt så bra ut, for de er så forskjellige. Så jeg vurderer å ha en på hver fing. Da bærer jeg dem iallefall! Og min ring likner littegranne på din giftering!! Og kanskje min kommende manns fremtidige ring også likner litt på din kommende manns? Det er skummelt så lik smak vi hadde der ;)
27.01.2012, 22:07
URL: http://kristinesside.blogg.no
Postet av: Elena
Åh så nydelige ringer! Tenk at du har to forlovelsesringer da, det er jo ikke så værst ;) likte godt tradisjonen med forlovelsesfesten, hadde aldri hørt om det før nå.
28.01.2012, 00:49
URL: http://www.symphonaire.blogg.no
Postet av: Silje-marlen
Pene ringer:)
29.01.2012, 16:35
URL: http://heisnilje.blogg.no
Postet av: GA
nydelige ringer !:)
30.01.2012, 11:57
URL: http://denrette2012.blogg.no
Postet av: Elisabeth
SÅ utrolig vakre !!! :D
30.01.2012, 19:59
URL: http://www.newliving.no
Postet av: So Glam
Diamant på diamant ! Gifteringen din er nydelig sammen med forlovelsesringen din !

Jeg hadde samme dilemma før jeg giftet meg i høst og resutatet er at jeg synes gifteringen min er så nydelig at jeg synes den fortjener sin oppmerksomhet alene og det samme med forlovelsesringen min (begge med diamanter) Derfor går jeg mest med dem på hver sin hånd og noen ganger setter jeg dem sammen.

Gøy å se at også noen andre har gifte ring med diamanter :) Siden det er en ring jeg skal ha hver dag for alltid synes jeg det var viktig at den var flott som en drøm :)
08.03.2012, 20:02
URL: http://soglam.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:27 år gammel adjunkt. Vietnamesisk utenpå, men norsk-vietnamesisk innvendig. Utover dette liker jeg å tro at jeg er en kreativ liten sjel? =) Giftet meg 23. juni 2012, og nå venter vi vår førstefødte i oktober. En liten jente! Dette startet opprinnelig som en bryllupsblogg, men nå går det vel mer mot en mammablogg?
Siste kommentarerhits