Wedding dress to christening gown

Store deler av pinsehelgen ble brukt til å sy dåpskjole og nå er kjolen endelig klar! Den trenger en liten runde i vasken og litt stryking vel og merke, men om vi ser bort i fra det er den klar =) Fordi jeg alltid blir så oppslukt når jeg først har startet på noe, fikk mannen spille FIFA i fred og ro for en gangs skyld slik at han ikke skulle kjede seg så altfor mye... og gjett om det ble mange timer med FIFA i strekk! Fysj.

Men men.. Her har dere dåpskjolen:

Selve overdelen, ermene og dåpsluen er klippet etter dette mønsteret fra Stoff og Stil, mens selve skjørtet og syingen har jeg tatt litt etter feeling siden jeg ikke ville ha lik dåpsskjole som mønsteret. Så kan det jo nevnes at jeg ikke skjønte bæret av store deler av syforklaringene heller. Heheh! Tror dette må være det prosjektet jeg er mest stolt av så langt, for jeg er faktisk enda stoltere nå enn da jeg klarte å gjennomføre kirkeløperen. Det var jo rent mareritt, husker dere?

Var en del angst som tok tak i meg før jeg endelig satte saksa i brudekjolen, men etter mye planlegging, for å unngå ødelegge brudekjolen mer enn nødvendig, har jeg faktisk bare brukt slepet og litt av skjørtet til å sy dåpskjolen =D Blir altfor vemodig å kaste restene av brudekjolen, så nå er planen å jevne ut skjørtekanten/-lengden på brudekjolen (knelang?) sånn at den fortsatt kan brukes.

Kjolen er sydd i 3 lag med stoff: et lag sateng, deretter chiffon og helt til slutt tyll og blonder. Jeg simpelthen elsker blondene på kjolen

Og her ser dere også deler av dåpsluen, som jeg håper ikke er altfor liten. Måtte dobbeltsjekke at det gikk an å tre silkebånd gjennom dåpsluen, så det dere ser på bildet er bare noe jeg hadde liggende her hjemme =) Likevel synes jeg det er litt sjarmerende med sølv/grå da?


   13 kommentarer
Postet av: MASHE
WOOOOW! Dødsfin!! Er det den brudekjolen du giftet deg i, eller en annen? Nydelig ble det iallefall, og jeg har en brudekjole liggende som jeg aldri brukte og som jeg ikke tror jeg får solgt. Kanskje jeg kan gjøre noe lignende når jeg får barn om noen år! :) Virkelig flott var den iallefall. Finere enn noen annen dåpskjole jeg har sett.
28.05.2013, 20:00
URL: http://mashe.blogg.no/
Postet av: Marthe bjorheim
Veldig morro at du blogger igjen:) følgte deg til bryllupet da jjeg selv gifta meg i august, itilleg så venter vi en gutt i august så gleden et sto når jeg kan følge deres veg:)
28.05.2013, 20:29
Postet av: weddingbee
Marthe bjorheim: så utrolig koselig å høre, og gratulerer så masse med den lille! Gift i august og termin i august? Wææ, så gøy =D kjempegøy, og ikke minst spesielt, om han blir født på bryllupsdagen deres =)
28.05.2013, 20:45
URL: http://weddingbee.blogg.no/
Postet av: kristinesside
Det er bare en ting å si; NYDELIG! Åhr, som jeg er misunnelig.. Guri så fin! Det er nesten sånn at jeg vurderer å kjøpe blondestoff og prøve å sy en slik en gang selv! :D Åhr <3
28.05.2013, 20:58
URL: http://kristinesside.blogg.no
Postet av: Jane
Åh, så NYDELIG den ble! :) Misunnelig på dine syferdigheter og ikke minst at du hadde brudekjolen du fortsatt kunne ta av ;o) En av de fineste jeg har sett! Og jeg er enig med deg, blondene på kjolen ble veldig fint! Kunne ha tenkt meg blonder selv. Gøy med noe eget :) Tror deres barn også vil sette pris på dette i årene fremover og videre i generasjoner! :D
28.05.2013, 21:56
URL: http://janes.blogg.no
Postet av: Kirsti
Herlighet, så nydelig! Du har ALL grunn til å være stolt over denne. Flink du er!
28.05.2013, 22:52
URL: http://minbobble.blogg.no
Postet av: Kristine
Du altså, jeg har vært rimelig misunnelig på mange av dine ideer også ;) Når tiden for dåpskjole en gang kommer for oss også skal du ikke se bort i fra at jeg setter i gang ;)
28.05.2013, 22:55
URL: http://kristinesside.blogg.no
Postet av: Lena
WOW er alt jeg har å si!

NYDELIG!
28.05.2013, 22:57
URL: http://www.lena.blogg.no
Postet av: Annbjørg
Dette er så nydelig at jeg har ikke ord, all grunn til å være fornøyd! Nesten så jeg må vurdere å ofre nederste del av egen brudekjole en gang i fremtiden. Som du sier, den kan jo gjøres kort! Og da vil de alt for mange tusen som den kostet være vel investert. Men min har ikke blonder da, så det må skaffes utenom.

Jeg fulgte deg hele tiden frem mot bryllupet ditt (uten å kommentere) og nå er jeg forlovet selv og skal gifte meg nå i august. Har brukt noen idéer fra deres bryllup, så takk for veldig fin blogging! (Blant annet skal jeg begynne på bordløpere i samme stoff som dere brukte, gruer meg til å begynne å prøve å få det rett og fint..)
29.05.2013, 00:18
URL: http://annutv.wordpress.com
Postet av: Tina
WOW! Den ble fantastisk nydelig! :)
29.05.2013, 08:19
URL: http://http://tinaoglars.blogg.no/
Postet av: Elmaaani
Å, så flink du er! Den er nydelig!

Misunner deg talentet ditt! :D
29.05.2013, 17:34
URL: http://elmaaani.blogg.no
Postet av: Anettes Boble
Oi, den ble jo bare kjempenydelig! Imponert over deg altså, din kreative jente :)
29.05.2013, 20:03
URL: http://anettesboble.blogspot.com
Postet av: ♥ Lizbethosnes.com - Gravid-blogger, hverdag, interiør, konkurranser - med mer!
Åååhhhh, så nydelig! Imponerende altså, virkelig!

♥ Lizbethosnes.com
29.05.2013, 20:27
URL: http://lizbethosnes.com

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:27 år gammel adjunkt. Vietnamesisk utenpå, men norsk-vietnamesisk innvendig. Utover dette liker jeg å tro at jeg er en kreativ liten sjel? =) Giftet meg 23. juni 2012, og nå venter vi vår førstefødte i oktober. En liten jente! Dette startet opprinnelig som en bryllupsblogg, men nå går det vel mer mot en mammablogg?
Siste kommentarerhits