Stellevesken er klar!

Eller... Stelleveske og stelleveske. Jeg har bare kjøpt meg en veske som skal brukes som stelleveske. Saken er at jeg aldri har likt de typiske stelleveskene, og de veskene som ikke ser ut som typiske stellevesker har blitt så typisk blant alle som ikke ønsker en typisk stelleveske. Ikke akkurat så rart. De er jo kjempefine! Hadde det ikke vært for at "alle" har den ene eller andre hadde jeg nok gått for en av de jeg også:

Men for all del, jeg er fornøyd med valget mitt og kommer til å overleve helt fint uten de lommene på utsiden jeg så gjerne ville ha til vannflaske og diverse... Den ser i hvert fall noenlunde unisex ut, så da er i hvert fall mannen fornøyd.


Vesken er en Urban Expressions Dakota i fargen tan (skinnet og fargen er ganske misvisende på bildene ovenfor) og er superromslig! Det eneste minuset er at den ikke har mange lommer på innsiden slik stellevesker pleier å ha, men dette har jeg fikset ved å kjøpe en rominndeler.

Utrolig genial oppfinnelse, men om vesken virkelig er så genial i bruk som jeg innbiller meg aner jeg ikke før nurket kommer =/
Mission accomplished!

Jeg slenger ut et instagram-bilde så lenge. Bedre bilder kommer etter hvert =)Reason for not telling earlier

Mamma er litt av en hypokonder, og etter at jeg fant ut at jeg er gravid har det visst klart å smitte over på meg også. Mannen og jeg har hele tiden snakket om at "vi skal ha 3 barn, for har vi 2 og det skjer noe med den ene blir det veldig ensomt for den som er igjen" eller "vi ønsker 3, men om vi ikke har begge kjønn representert prøver vi oss på nummer 4". Samtidig har vi også vært veldig obs på at vi kanskje ikke har den valgmuligheten, for er det noe jeg har lært gjennom årene er det det at det å få barn ikke er en selvfølge. Gleden var derfor stor da vi fant ut at jeg var gravid, 5 uker på vei.


Men så er jo dette vår førstefødt og man gjør naturligvis masse research. Leser side opp og side ned, forum her og forum der, og det er da man innser at ikke alle graviditeter nødvendigvis ender godt. Man leser at "tap av foster er vanligst i de første 6-12 ukene av svangerskapet" og får total angst. Vi var i Tyrkia i 1 uke da jeg var 9-10 uker på vei, og før reisen tilbød mamma og pappa oss billettpengene mot at vi ble hjemme. Mamma hadde nemlig hørt fra tante at det var farlig å fly før uke 12. Angst? Joda, men vi dro for det om. Kom jeg hjem med angst? Definitivt.

Kappadokia, mars 2013

Jeg gikk og telte dager og tiden kunne seriøst ikke gått tregere. En evig ventetid hvor jeg ikke turte å glede meg altfor mye. Men så kom omsider uke 12 og jeg kunne puste litt ut. Dette ble så klart feiret ved å kjøpe babyens første klær:

Når man ikke vet kjønn blir det mye grått.

Også går det noen uker igjen. Jeg leser fortsatt om listeria og toxoplasmose og viktigheten av å spise riktig. Tror dere ikke jeg bryter helt sammen i det jeg oppdager at jeg har fått i meg røkelaks som har gått ut på dato i mer enn 2 måneder?! Joda, rett på do og prøve å spy alt ut igjen. Der og da var jeg overbevist om at noe hadde gått galt, særlig med tanke på at enkelte symptomer begynte å avta i ukene etter, men neida. Ukene går videre og jeg begynner så smått å kjenne liv, men hypokonderen i meg sier at man ikke kan være sikker på at babyen er frisk før man har vært på ultralyd. Dagene kom og dagene gikk, til det endelig var tid for ordinær ultralyd hvor vi fikk konstatert at alt stod bra til med den lille For en lykkefølelse!

Nå er jeg 21+2 på vei, kjenner masse liv og kan endelig senke skuldrene og glede meg over graviditeten og tiden som kommer. ENDELIG!
Interiørblogger, jeg?

Oh no, jeg har blitt bitt av den berømte, typiske male-alle-møbler-hvit-basillen! Da vi flyttet inn etter bryllupet tok vi imot alle gratismøbler vi kunne få og kjøpte det vi manglet på IKEA, og på et eller annet merkelig vis klarte alt å matche selv om det ikke var tiltenkt. Det har fungert helt fint, men nå som vi har bodd her en stund føler vi (mest jeg) at det er på tide å sette personlig preg på hjemmet. Igår begynte jeg prosjektet med å male stuebordet hvitt, så nå gjenstår ett strøk før bordet kan tas inn i stuen igjen. Er første gang jeg gjør noe sånt, så gjett om jeg er stolt!

Neste prosjekt er å male det mahognifargede spisebordet vårt med 2 ileggsplater og 6 tilhørende stoler... må si jeg grugleder meg, for selve forarbeidet med pussing er noe herk!

Og forresten; slenger med noen bilder av meg og mannen med vårt nye fadderbarn. Hun er helskjønn!

Fashion forward

Følte meg litt kul da jeg var innom Fotballfrue for et par uker siden:

Ser dere likheten?

Vanvittig moro med tanke på at nasjonaldrakten ble sydd i Vietnam ifjor sommer!
So curious

Kan vel ikke gå galt om man har "all things gold, lace, sheer & shiny" som stikkord og inspirasjon til bryllupet? Godt at Chriselle Lim gifter seg på lørdag, for jeg er kjempenysgjerrig! Mannen syns jeg er snål som fortsatt leser bryllupsblogger og ser på Say Yes To The Dress nå som bryllupet er overstått, men hallo; det er jo så gøy!

Ikke hørt om Chriselle? Bloggen hennes finner dere her og Youtube-kanalen her.
Newfound love: Twilight

Takket være min yngste onkel (som bare er 28) ble jeg introdusert for Twilight da jeg var i Tyskland med sjæ'sten i januar. Nå er jeg hekta og skjønner ikke hvorfor jeg ikke har sett filmene før. Gleder meg fælt til den siste filmen kommer ut på kino og kan seriøst sitte og se på filmene igjen og igjen. Åhh, Edward <3

Slenger like godt med noen bilder fra bryllupet til Edward og Bella, siden dette liksom skal være en bryllupsblogg. Kjolen er absolutely gorgeous!
Gjennomført


Kom over bildene ovenfor og husket plutselig at jeg har helt glemt å fortelle at smykket mitt har kommet. Det kom faktisk bare 1 uke etter bestilling, så er nesten 1 måned siden nå. Heheh... Smykket stod absolutt til forventningene!

Kan kjøpes her
I want: Michael Kors watch

Se så fine!!
Vil ha, må ha, skal ha! Men jeg trenger litt hjelp til å velge og håper dere kan hjelpe meg litt på vei =) Hvilken av modellene ovenfor er finest? Klokkene finnes dessuten i gull, rosegull og sølv, but what to choose?

Og skal jeg ha den vanlige størrelsen eller en litt mindre versjon slik som på bildet under? Gosj, so many choices....
Mustache mania

Ser ikke frem til å klippe ut alle disse bartene...
Gårsdagens dåpsbarn

Hils på mitt nye fadderbarn, også kjent som sjæ'sten niese =D
Friday night

Sashimi med sjæ'sten på en fredagskveld ekke feil =) vi belønner oss selv etter 2 timer med hard trening! For meg var det i hvert fall hard trening =P
Substitute

Bryllupet er 50 dager unna, frierringen er levert inn til rensing og fingeren min føler seg naken. Noen andre som føler det sånn når dere ikke har ringen på? Heldigvis hadde jeg med pappa sin giftering til Oslo (som han ikke har brukt på leeenge fordi den er altfor, altfor liten for han), så den tar nå frierringen sin plass inntil jeg finner en bedre løsning. Grunnen til at jeg i det hele tatt hadde med meg ringen er fordi jeg ville vise den frem til sjæ'sten som min something old og something borrowed, men jeg begynner å bli så glad i ringen på grunn av den sentimentale verdien bak at jeg kanskje må begynne å lete etter noe annet jeg kan ha som something borrowed?Uflaks

Den stakkars bilen vår ville ikke starte mandag ettermiddag, så da måtte Falken tilkalles og bilen legges inn på verksted. Nå har vi fått bilen tilbake, og for all del; vi er glad for det, men vi har også blitt 7000 kr fattigere! Pokker altså. Hvordan er det mulig at tennpluggen OG bensinpumpen kan streike SAMTIDIG?? Er dette vanlig? Og skal det koste så himla masse? Fikk vondt i sjelen da jeg fikk vite prisen, men må man så må man - uansett om man skal gifte seg om 50 dager! 
New in: Nike Free TR Fit 2

... fordi sjæ'sten vil at jeg skal begynne å trene med han, og jeg kan jo ikke si nei med så stilige sko? =D

Til lillesøs

Fordi jeg vet du liker ugler, nagler, krager og skjorter... Her har du alt i ett =D


På flytoget

Er nå jeg savner å være student og/eller under 20.. Makan til overpriset billett!
Something familiar

Kjolene på bildet er da mistenkelig lik kjolen jeg har valgt til mine søte små?

Alle kjolene kom i posten for en stund siden, men nå har jeg endelig tatt meg tid til å gjøre små tilpasninger for at kjolene skal passe bedre til hver enkelt. HURRA! Bare litt stryking igjen før kjolene er klar for den store dagen. De kommer til å bli råsøte! Kjolene er forresten kjøpt herfra.

Dette må være tidenes dårligste bilde, men dere ser i det minste alle kjolene:

Om noen lurer på hvorfor kjolen lengst til høyre er så mye bredere enn alle de andre, så er det fordi den er til en 9-åring som ønsket å skille seg litt ut fra de andre jentene på 2-6 år. Fullt forståelig, så jeg la opp kjolen slik at den rekker henne til knærne i stedet =)
Packages

Alltid gøy å få pakker i posten!
In the making of...

... mini blueberry pies!

Til lillesøs: jada, bare ignorer det faktum at jeg hjalp til =P
Blomsterstanser

Ble så kronglete å svare til deg på kommentar, så her får du svaret på innlegg i stedet, Alice =)

Noen som husker dette lille prosjektet? Jeg er ekstremt dårlig på å si hvor jeg har kjøpt diverse ting jeg legger ut på bloggen, så dette innlegget er i grunnen et resultat av det. Alice spurte nemlig hvor jeg har kjøpt "den som presser ut blomstene", og svaret er Ebay =) Vi kjøpte stanseren av denne selgeren for 4 dollar eksl. frakt, så vi var utrolig heldig med tanke på at prisen på en slik stanser i hvert fall koster 20 dollar nå - inkl. frakt vel og merke. Og siden jeg var så godt i gang... Knappenålene kjøpte vi også fra Ebay (herfra), og isoporkulene fra Bergen Lek & Fritid as. Mye billigere enn på Panduro

Jeg har prøvd å søke litt rundt og det ser ut som om det billigste alternativet er å kjøpe stanseren fra Ebay (herfra) for 20,24 dollar inkl. frakt. Om man bor i nærheten av Hamar burde man absolutt ta turen innom Unik Hobby, for der koster den 99 kr! Men jeg anbefaler ikke å kjøpe den fra Unik Hobby sin nettbutikk i og med at de "har fast portotakst på 69 kr på alle forsendelser, utenom forsendelser som er under 350g og uten størrelsestillegg, har en fast porto på kr 40,-". Det beste er å ta kontakt med en hobbybutikk i nærheten som tar inn Martha Stewart varer og be dem om å bestille inn Martha Stewart hydrangea punch. Særlig små hobbybutikker er veldig behjelpelig med sånt =) Nå vet jeg ikke akkurat hvor i landet du holder deg til Alice, men her kommer en liten liste over de stedene jeg vet om som har varer fra Martha Stewart:

Bergen: Nordbye Kundst & Hobby AS og Hobbykjelleren Lagunen
Strømmen: Bikuben
Kristiandsand: HobbyHimmelen

Men altså.. man må ikke ha en Martha Stewart hydrangea punch for å få et fint resultat =) Mulighetene er mange og kun fantasien setter grenser!For å lage blomstene på bildet nederst til høyre kan du kjøpe denne stanseren for 10,75 dollar inkl. frakt. Ebay is a life (and money) saver! 
Cookie monsters

Lillesøs'ene har laget cupcakes og nå skal de nytes =D
Foundation uten SPF, anyone?

Jeg driver og tester ut sminke til bryllupsdagen i disse dager og er nå på utkikk etter en foundation uten SPF. Produkter med solfaktor fører nemlig til at ansiktet ser hvitt ut på bilder (på grunn av blitzen?), og på en dag hvor man blir tatt masse bilder av vil man absolutt ikke sitte igjen med bilder hvor ansiktet ikke matcher resten av kroppen. Etter utallige søk og tråling av anbefalinger vurderer jeg nå å skaffe meg MUFE HD Foundation, særlig etter at jeg plutselig kom over disse bildene av Stacy:

I'm amazed!! Det er vanlig at produkter lover mer enn de faktisk kan gjøre, men etter å ha sett bildene har jeg stor tro på at MUFE HD Foundation kan fungere. Eller er det bare jeg som er lettlurt? =/ 

Blir kjempeglad hvis noen har erfaring med dette produktet og/eller har forslag til andre foundationer =D
La Pomme


Håper dennne lille saken kan hjelpe meg med å få litt orden i sminkesakene, for akkurat nå er alt bare rot.


Den har en "ekstra lomme" som kan festes med borrelås akkurat slik man føler for, og ut i fra bildene under å dømme ser det ut som om man kan få plass til en god del oppi der.

Gleder meg til den kommer hjem i posten sånn at jeg kan begynne å organisere sminken min ordentlig =D
Post-wedding gathering

Er det noe jeg alltid har vært sikker på, så er det det faktum at jeg aldri kommer til å selge brudekjolen. Ikke fordi jeg forventer at noen har lyst til å arve den av meg senere, men rett og slett på grunn av den sentimentale verdien og alle minnene som ligger bak. Tror jeg er litt gal når jeg faktisk kan tenke meg et utstillingskabinett til kjolen, litt sånn som på museum? Heheh.. Men dere, sjekk disse bildene:

Hadde det ikke vært kjekt med en unnskyldning til å ta frem brudekjolen sin etter bryllupet?

En anledning hvor gifte kvinner kan ta på seg kjolene sine og mimre om bryllup?

Eller eventuelt bare svinge seg rundt og føle seg som lykkelige jenter i prinsessekjoler?

*Drømmer meg bort*
Badgley Mischka look-alikes

Her om dagen var jeg en tur innom skobutikken Mani, og hva var det jeg så der? Jo, noen sko jeg har drømt om siden jeg så dette bildet her:

Badgley Mischka Randee  Prislappen på originalene er langt høyere enn hva jeg er villig til å betale for noen sko jeg mest sannsynlig bare kommer til å bruke en gang, så gleden var stor da jeg så disse her som var bortimot helt lik:

Positivt: kostet bare 599 kr
Negativt: ufattelig ubehagelige og finnes kun i svart.

Men hallo, se på skoen! Er ikke mye som skiller den på bildet ovenfor fra originalene under.

Originalen kan kjøpes for 1899 kr på Brandos.no, så jeg vurderer sterkt å bestille de derfra bare for å teste ut sko og størrelse. Brandos er jo så genialt med tanke på gratis frakt, gratis retur og 30 dagers åpent kjøp, også kan jeg heller sjekke om de har skoene på Ebay? Heheh.. ja, jeg er en Ebay-junkie.
My new favourite

Sjæ'sten er ikke særlig flink med gaver ved spesielle anledninger hvor det forventes gave, slik som jul, bursdager, jubileumer, valentine's day, men han er veldig flink til å komme med gaver når jeg minst forventer det! Er nesten sånn at jeg funderer på om han får prestasjonsangst eller noe, for til jul fikk jeg en kopp(!), og på valentine's day fikk jeg ingenting. Men da jeg var i Oslo for en måned siden fikk jeg plutselig ny mobil, og da sjæ'sten var på besøk i helgen fikk jeg dette:

Et søtt og enkelt sølvarmbånd med to hjerter  Bakpå er hjertene helt blanke, men foran er initialene våre stemplet(?) inn.

I forhold til bryllupet har vi valgt å ha TH, sånn står det også gravert i gifteringene våre, men navnene våre klinger bedre sammen når man sier mitt først og deretter hans, så blant venner er vi HT =)

Jeg forelsket meg i det fra første stund, så nå går jeg med det hele tiden! Liker at det er så lite og enkelt at jeg ikke trenger å tenke på om det passer til ulike anledninger, men vet ikke helt om jeg skal gå med det på bryllupsdagen? Hmm...
Wedding challenge

Jeg har vært vekkreist den siste uken, så har ikke fått oppdatert meg noe særlig i bryllupsbloggverden, men hiver meg på bølgen likevel - bedre sent enn aldri!

Hvordan møtte dere hverandre?
Første gang han så meg var visst etter messen en gang i september 2007 (katolikker går i kirken hver søndag). Første gang jeg så han derimot var mens jeg satt og spiste lunch på Frederikke (hovedkantinen på Universitetet i Oslo) med noen fellesvenner et par dager (uker?) senere. Han holdt på med masteren, så kom bare kjapt bort for å hilse på vennene sine før han stakk tilbake til farmasilaben... Var vel ikke før noen uker etter at vi hilste ordentlig på hverandre. Han skulle lunche med en av bestekompisene sine, mens jeg også skulle det sammen med bestisen min =) Sånn ordentlig kjent ble vi ikke før en stund etter det igjen, gjennom fellestreninger i regi av Vietnamesisk Studentforening i Oslo (VSO).

Hvor skal dere gifte dere?
I St. Paul kirke i Bergen, den ene av to katolske kirker i Bergen. Jeg er både døpt og konfirmert i kirken, så da er det nærmest en selvfølge at jeg skal gifte meg der også. I vietnamesiske bryllup er det som oftest slik at man gifter seg der jenten kommer fra eller i menigheten jenten tilhører, så sjæ'sten har dessverre ingenting han skulle ha sagt. Det blir nok Bergen fremfor Oslo! =D Døren dere ser på bildet under er forresten sideinngangen. Fant dessverre ikke noe bilde av hovedinngangen og kirketrappen. 

Fargetema?
Mye hvitt/ivory, romantisk, veldig lett og luftig med en dæsj lys ferskenrosa samt duse og drømmende rosatoner... Er bare til å ta en titt på tidligere innlegg så skjønner dere. Bildet under gir også en pekepinn =) 

Hvorfor valgte du den personen du har som forlover?
Fordi hun har vært bestevenninnen min så lenge jeg kan huske! Dessuten har jeg alltid ment at jenter er skumle vesener, så jeg har langt flere guttevenner enn hva jeg har jentevenner. Faktisk har jeg ikke noen nære jentevenner utenom bestisen min, så da var det i grunnen ikke noe vanskelig valg å ta - med mindre jeg skulle hatt en gutt som forlover så klart...

Hvem følger deg til alteret?
Pappa!! Hvem ellers?

Hva var det du falt for når du falt for din kjære?
Det vet jeg faktisk ikke den dag i dag... Ikke konkret i hvert fall. Jeg pleier å si at jeg var så lei av singellivet at jeg festet meg til den første som ville ha meg i frykt for å ende opp singel og alene... Hahah! Er selvfølgelig bare tull, men jeg vet rett og slett ikke. Jeg har aldri tenkt over det, og har liksom bare fulgt hjertet? Kjærligheten gjorde meg definitivt blind, for jeg la ikke merke til alt det overfladiske man gjerne legger merke til først slik som hårfrisyre, klesstil, øynene, smilet, etc. og sjæ'sten sier stadig "my style is no style", så jeg vil ikke akkurat påstå at han var på sitt beste rent utseendemessig da vi først møttes. Heheh... Men viktigst av alt; han får meg til å føle meg trygg, han ler både av og med meg, han lar meg være meg selv, han kan være min bestevenn, men også min verste fiende - og mye, mye mer!!

Hvordan går planleggingen?
Planleggingen går som et hvilket som helst forhold - noen ganger opp, andre ganger ned. Mest opp selvfølgelig, men hver gang det går ned føles det seriøst ut som the end of the world. Generelt tror jeg at vi har det meste under kontroll, selv om det fortsatt er en del som gjenstår. 

Er du nervøs?
Hmmm.. nervøs for det å være gift, eller det å gifte seg? Ser vi bort fra en liten mental breakdown før jul, har det egentlig gått ganske fint så langt =)
SYTTD: dress obsess

Jeg har drevet og sett på "Say yes to the dress" den siste tiden, og får rett og slett hakeslepp av enkelte av brudene.

Beklager hvis noen kunne tenkt seg denne kjolen, men jeg liker den ikke. Hvem søren bruker 34 000 dollar på en slik kjole? Er en Pnina Tornai one of a kind couture gown hvis det sier noen noe, men likevel... 34 000 dollar!? Folk må så klart få lov til å bruke så mye de vil på sitt eget bryllup, men jeg synes likevel at det i dette tilfellet er... drøyt? Det som er enda sykere er at moren var villig til å legge ut 100 000 dollar for datterens kjole - ja, HUNDRETUSEN DOLLAR! Episoden kan dere se her.
Groupon: bryllupsreise?

Har dere bestemt dere for hvor bryllupsreisen skal gå? Eller kanskje du ønsker et lite avbrekk før bryllupet med vennegjengen? Nå har du mulighet til å fly tur-retur for 229 kr! Prisen er dessverre eksludert flyplassavgifter, drivstofftillegg og andre skatter og avgifter, men jeg regner med at det uansett kommer til å lønne seg =)Kupongen er gyldig for reiser fra Oslo lufthavn Gardermoen til London, Roma, Milano, Amsterdam, Madrid, Barcelona, Helsinki, Stockholm, Hamburg, Berlin, München og Istanbul. Synes egentlig at dette virker for godt til å være sant, men sjæ'sten og jeg bestemte oss for å ta sjansen likevel og har allerede kjøpt 4 kuponger! Vi planlegger i første rekke å ta en tur til Tyskland på nyåret for å besøke familien, men hva vi har tenkt å bruke de resterende billettene på vet vi ikke helt enda. Bryllupsreisen er kanskje et alternativ? =)

For mer informasjon om dealen, trykk her.
Update: bloggdesign

Lillesøs driver og fikler med bloggdesignet mitt, så det blir litt ustabilt her inntil videre. Håper hun får fikset det i løpet av helgen.27 år gammel adjunkt. Vietnamesisk utenpå, men norsk-vietnamesisk innvendig. Utover dette liker jeg å tro at jeg er en kreativ liten sjel? =) Giftet meg 23. juni 2012, og nå venter vi vår førstefødte i oktober. En liten jente! Dette startet opprinnelig som en bryllupsblogg, men nå går det vel mer mot en mammablogg?
Siste kommentarerhits