Backward necklace

Definitivt noe jeg kunne vurdert om jeg hadde hatt en enkel stroppeløs kjole, men selve hårpynten var litt (eller veldig) overkill.
Inspirasjon: bridal hair

Tror jeg endelig er klar for prøvetime, så tenkte jeg like godt kunne slenge ut noen av inspirasjonsbildene jeg har klart å innhente. Som dere ser er det ikke mye som skiller bildene. Det er den samme litt uformelle håroppsetningen som går igjen, men selve krøllene/bølgene i håret utgjør hele forskjellen - og jeg aner ikke hva som kommer til å se best ut =/

En håroppsetning hvor bare selve knuten er krøllet:
Gotta love Jessica Alba!

Eller en håroppsetning hvor hele håret er krøllet:


Vad tycks ni?
Simple, yet chic

For en gjennomført brud! Misunner hennes avlange ansikt og markerte trekk.

For ikke å nevne håret... Tror jeg er litt småforelsket...

Se bilder fra resten av bryllupet her.
I want: Mason Jars

Om dere aldri har hørt om det før så er det amerikanernes svar på våre Norgesglass.

Jeg er så misunnelig på dere stolte eiere av Norgesglass!! Jeg for min del skulle nok helst brukt de i forbindelse med bryllupet, så da er ikke selve toppen av glasset så viktig. Hadde jeg tenkt på dette før hadde vi kanskje ikke endt opp med å kjøpe vaser fra IKEA, men heller begynt å samle alle mulige former for glass som syltetøy, pastasaus, tacosaus i stedet... Når det er sagt er det i grunnen ikke sikkert at vi hadde klart å samle inn nok glass til bryllupet, i og med at vietnamesere spiser mest vietnamesisk mat, så kanskje det er like greit at vi ikke bestemte oss for å bruke slike glass som vaser? 

Men åhh... er ikke mulig å la være å angre bittelitt når jeg ser alle mulighetene det finnes med disse glassene!

Velkomstdrink og/eller bordkort:


Dessert:


Candybar:

Kirkebenker:  


Lysholdere:

Bordnummer:


Rammer:

Og det vanligste... vaser:
Mulighetene er nærmest uendelige!
Inspirasjon: seating chart

Med 250-300 gjester har vi lagt fra oss tanken om definitive bordplasseringer og bordkort for lengst, men gjestene må jo finne ut hvor de skal sitte på et eller annet vis så et slags plasshenvisningskart må det jo være. Problemet vårt nå er at flere av gjestene har det samme fornavnet (og noen har samme navn og etternavn), so what to do? Vi burde vel aller helst alfabetisere navnene på et eller annet vis også, men det blir masse styr og stell når vietnamesere har en skikk med å inkludere "tittel" foran selve navnet; type "bror Stian" (hvis de er litt eldre), "onkel Magnus" (hvis de er mye eldre), etc..

Jeg driver og vurderer frem og tilbake, men ser ikke helt ut som jeg klarer å komme til enighet med meg selv. Det står mellom følgende:

En slags ramme med oversikt over bordene:

 
Et slags oppslag av "løse" bordkort med informasjon om hvor folk sitter:

Tradisjonelle bordkort med informasjon om bordplassering som folk kan plukke med seg:


En slags ramme hvor alle er alfabetisert etter etternavn:

... og sist men ikke minst; bordkort på selve velkomsdrinkene.
Problemet er at vi ikke har bestemt oss for å ha velkomstdrink....

Hvordan har dere tenkt å gjøre det?
Inspirasjon: Hollywood glamour

Stakkars Martine gifter seg i juli, men føler seg helt uinspirert om dagen og klarer ikke å tenke ut hva slags pynt hun skal ha, så da har jeg sagt meg frivillig til å komme med forslag og idéer til hva hun kan gjøre =D

Fargetema: rød, kremhvit og sort.
Elementer: røde roser. Kan også komme inn elementer av sølv, grunnet detaljer her og der.
Lokalet: noe avlangt, og vinduer langs med nesten hele den ene siden. Lyskuler i taket, og en "scene" litt lenger fremme.


Er nok et slikt bryllup vi hadde endt opp med om sjæ'sten hadde satt ned foten på valg av farge. Rød er nemlig favorittfargen hans og er vanlig å se i vietnamesiske bryllup, særlig buddhistiske (de er overtroiske), og skal visstnok bringe lykke. Dette stammer mest sannsynlig fra den tiden Vietnam var under Kina, for kineserne er jo ganske glad i rødt...? Jeg for min del føler at rød er en altfor "look at me"-farge, så da ble det rosa som også er vanlig vietnamesiske bryllup (svigermor, remember?). Hahah, nesten som en historietime dette her, men seriøst; søk vietnamese wedding på Google og du får opp dette:

... og søker du opp chinese wedding får du opp dette:

Men nå tilbake til Martine =) Noen andre enn meg som ser for seg et classy, Hollywoodbryllup? =D

Pomanderer laget av silkepapir eller annet (se anvisning - rødt silkepapir kjøpes billig fra Ebay, her):
- henges på benkeradene i kirken
- henges i ulike lengder foran vinduene eller langs veggen i festlokalet
- brukes som bordpynt ved å sette de på lysholdere/vaser, henge de i grener eller feste de til en pinne og sette i potte
- brukes til liten blomsterpike? =)
String spheres (se anvisning):
- brukes på samme måte som pomanderene av silkepapir, men disse kan ligge direkte på bordet uten at de mister formen. 


 Grener/minitrær:
- brukes som bordpynt eller generell pynt i lokalet ut i fra størrelsen. Dette er forresten en av idéene jeg vurderte leeenge, men som jeg til slutt måtte gå bort fra. Med fargetemaet vårt hadde det sett teit ut, men sammen med rødt, kremhvitt og svart er det perfekt. Akkurat passe dramatisk, og man kan pynte grenene som man selv føler for.
Roseblader og lys i lysholdere:
- brukes som dekorasjon på bordene og/eller rundt omkring i lokalet. Telysholdere kjøpes billig på IKEA, 9 kr for 4 stk, og roseblader er superbillig på Ebay =)


Enkle firkantvaser med blomster:
- enda en idé vi vurderte.. Synes det ser så utrolig klassisk og stilrent ut, og det kan vi like =) Blir ekstra stilig om man pynter opp vasen med bånd, og særlig fargene på det første bildet. Stilig! Ikke så ille at dette er noe man lett kan få til på egenhånd også =) Vasene kan kjøpes på IKEA for 19 kr/stk.


Generelle blomsterdekorasjoner:I forhold til vinduene, den lengste veggen og scenen:
- hva med å henge opp diverse "lengder" med stoff/sizoflor/sizoweb slik som på bildet under til venstre, men i deres farger? =) Røde panellengder kan kjøpes billig på Ellos, her, og sizoflor/-web selges jo overalt. Trykk her for å se hvordan Lena har gjort det med røde panellengder i stuen hennes.
- fullt mulig å gjøre det som på bildet under til høyre også, men det blir med en gang mye dyrere. Dere kan eventuelt kjøpe Ditte metervare på IKEA for 15 kr/m, men jeg er usikker på om det blir like fint som med chiffon.

Håper dette innlegget hjelper deg litt på vei, Martine, og gratulerer med dagen på forskudd!!
Statement necklace

Store, chunky smykker kan definitivt gi det lille ekstra til et enkelt antrekk. En brudekjole er ikke akkurat noe jeg vil definere som et enkelt antrekk, men se hvor stilig det kan bli for det om!  


Jeg har en del statement-smykker, men ingen av de har den rene stilen jeg ønsker så nå har jeg fått sjæ'sten til å klikke hjem dette (perlene er egentlig ivory-/kremfarget):

Skulle gjerne laget et slikt smykke på egenhånd, men det er dessverre en del andre ting som er høyere prioritert på listen nå som det kun er 68 dager igjen til bryllupet. IIIK!
Inspirasjon: scenebakgrunn

Sceneveggen i festlokalet vårt ser GRUFULL ut, og det er seriøst umulig å ignorere den når den er så innmari glorete. En ting er at jeg gjerne kunne ha giftet meg ute i frie omgivelser eller på en gård, men å ha et helt borettslag malt på veggen - akkurat det klarer jeg meg helst uten.

Skulle ønske vi også bare kunne velge og vrake mellom alle mulige festlokaler, men det er dessverre begrenset med festlokaler i Bergen som følger disse kriteriene:

- tillate medbringing av egen mat og drikke
- ha stort kjøkken med mulighet for å lage OG varme mat
- romme 300 personer

Så da kan vi vel ikke annet enn å gjøre det beste ut av situasjonen? Jeg har planer om å få scenen til å se slik ut:

Kanskje ikke akkurat sånn, men dere skjønner tegninga... Sceneveggen må definitivt dekkes!
Inspirasjon: bridal bouquet

Jeg blir strålende fornøyd om brudebuketten ender opp som en blanding av alle disse! Med unntak av rosafargen på bilderekke nummer 3 kanskje. Blir litt for rosa for min smak, og det klarer jeg meg fint uten! Men ellers... ahhh... *drømmer meg bort*

Jeg liker at det virker som om blomstene ser ut som om de er helt tilfeldig satt sammen og at det ikke ser så stramt og perfekt ut, men blir likevel litt usikker på om det er det jeg vil ha siden jeg tidligere gikk rundt og ønsket meg noe sånn her lignende:

Klassisk og tidløs, men passer kanskje ikke helt inn i den tilfeldige looken vi prøver å skape? Gasj, jeg driver meg selv til vanvidd til tider...
Inspirasjon: burlap banner

Jeg har noen meter med naturlin til overs etter å ha sydd bordløperne, så nå funderer jeg på om jeg kanskje skal bruke noe av det til å lage bannere?
Har foreløpig ingen konkret idé om hva som skal stå på bannerne, hvor jeg skal ha de eller hva jeg skal bruke de til, men ser ikke helt bort i fra at det blir et "Just Married"-banner til bilen?
Inspirasjon: earrings

Så utrolig mye å fint å velge mellom!


Jeg har ikke tenkt å ha verken smykker eller armbånd til brudekjolen, eller festkjolen for den saks skyld, så da føler jeg at øredobbene må gjøre litt ut av seg. Men hva skal man velge når det er så mye forskjellig å velge om? Øredobbene bør jo matche brudekjolen, komplementere ansiktet, og være samkjørt i forhold til hårpynt, håret og selve stemningen i bryllupet. Bare stress! Hvordan blir deres øredobber?
Inspirasjon: bubble tags

Do or don't?


Their love will grow
with each bubble you blow.

So blow warm wishes
at the new Mr. and Mrs.


To fill the air with a litte romance,
please blow these bubbles while we have our first dance.Blow bubbles of good wishes
for the new Mr. and Mrs.Rice may be tradition,
but bubbles are more fun.
Please shower us with happiness
as we are joined as one.

Nå har jeg plutselig blitt kjempeusikker på hvor i bryllupet vi skal ha boblene. Utenfor kirka etter vielsen eller under vår første dans? Og skal vi ha tags eller ikke? Decisions, decisions...
Inspirasjon: kake

Når det gjelder bryllupskaken har det viktigste for sjæ'sten og meg hele tiden vært smak og deretter utseende, men helst en kombinasjon av disse, så etter å ha hatt litt kakeangst ser det visst ut som om vi skal bestille bryllupskaken hos Molière. Forskuddet er betalt og datoen er reservert - utrolig deilig!

Vi aner ikke hva Molière er i stand til, men så lenge de klarer å lage en hvit kake til oss er jo det aller meste fikset. Jeg har nemlig ambisjoner om å få ordnet pynten selv hvis de ikke får det til - særlig hvis det koster altfor mye ekstra å få det som vi vil rent utseendemessig.

Vet ennå ikke om vi ønsker rund eller firkantet kake, stablet kake eller om vi ønsker kaken på stativ. Vi kjøpte nemlig kakestativ da vi var i Viet-Nam i fjor sommer, så det blir kanskje dumt å ikke bruke det?

På en annen side er stativet egentlig til å dø av (ikke helt likt det på bildet ovenfor, men ganske likt). Vi kjøpte til og med fontenen! Hahah...
Inspirasjon: invitasjoner

Hmm.. litt for glad i blonder?Selv om invitasjonene våre på langt nær ser ut som eller i det hele tatt minner om noen av alle disse invitasjonene, er jeg utrolig glad for at vi fikk trykket invitasjonene da vi var i Viet-Nam sånn at vi ikke trenger å bruke noe som helst mer tid og krefter til å tenke på det nå - i hvert fall nesten.

Jeg må dessverre titt og stadig overbevise meg selv til å tenke at invitasjonene er en helt ubetydelig del av bryllupet i det store bildet, noe det faktisk er, men det hindrer meg likevel ikke i å irritere meg litt over hvordan de ser ut. De er langt i fra stygge, men jo mer jeg tenker over det, desto mer tenker jeg at de egentlig kunne vært mye bedre! Vi byttet jo fargetema, remember? Og gyldne invitasjoner ekke noe særlig når man vet at man kunne hatt hvite - eller ivory! Men jeg får vel bare prøve å gjøre det beste ut av saken, for bretting og pynting av hvite (takk og lov) invitasjonsesker gjenstår, og da er det jo mulig å prøve å skape en rød tråd likevel? Jeg håper i hvert fall det!
Inspirasjon: cardigans

Noen som vurderer cardigan på enkelte av bryllupsbildene?

Cardiganer kan bidra til et helhetlig inntrykk og gi følelsen av en litt mer laidback stil, men på en dag som bryllupsdagen vil man absolutt ikke gjøre noen feil, og jeg føler sannsynligheten for at dette kan skje er ganske stor når det gikk en ørliten smule skeis med selveste Kate Middleton:

Ingen tvil om at hun er beyond gorgeous, men jeg føler denne bolero-/cardigansaken stoppet på en litt merkelig plass?
Inspirasjon: borddekorasjon

Tilbake fra Tyskland og endelig ferdig med å sy bordløperne! 14 stykker på tilsammen 120 m, så dere kan jo tenke dere hvor lang tid det tok... Jeg har dessverre ikke noen bilder av prosessen, men kan oppsummere det slik:

1. Kjøpe metervare
2. Dele metervaren i 4 deler på langs ved å brette i to og klippe, deretter brette i to en gang til og klippe en gang til
3. Sy inn lengdene på begge langsider for å forhindre frynsede tråder
4. Sy breddeendene - dette punktet gjør jeg ikke før vi har klart lengdene på langbordene.

Nå håper jeg bare at resultatet blir som jeg hadde tenkt, ellers blir det innmari nedsig. Er i hvert fall kjempefornøyd med at jeg endte opp med lin i stedet for naturstrie! =)

Inspirasjon: converse

Jentene i dette huset har en fascinasjon for Converse kan man si. Her ser dere et utvalg av de vi har:

 

Så da jeg kom over disse bildene visste jeg at jeg måtte få sjæ'sten med på dette!Utrolig nok trengte jeg ikke å bruke verken tid eller krefter på å overtale. Alt jeg trengte var å spørre, og han sa ja  Foreløpig har vi ikke bestemt oss for om vi skal bruke Converse eller Vans, heller ikke om vi skal gå for make farge eller ei. Hva synes dere? Det eneste vi har klart så langt er at vi skal bytte sko når vi skal danse brudevalsen, rett og slett fordi det blir både mer behagelig og personlig for oss, men jeg ser ikke helt bort i fra at skoene også blir med på noen (eller en del) av bryllupsbildene?

For meg står det mellom følgende:

... så nå venter jeg bare på at sjæ'sten skal velge en favoritt, i tillegg til farge =) Må si jeg lo litt da han sa "jeg vil ikke ha rosa sko". Kjære, jeg vil heller ikke at du skal ha rosa sko!
Inspirasjon: bridesmaids

Litt usikker på om jeg har fortalt det allerede, men bestisen min skal være maid of honour (forlover, den som offisielt er vitne og underskriver) og mine to lillesøstre skal være bridesmaids (som i og for seg også er forlovere). Hadde jeg ikke fått sydd kjolene da jeg var på ferie i Viet-Nam i sommer tror jeg nok at H&M hadde vært et alternativ. Bare se på bildet over! Hvem hadde trodd at kjolene er kjøpt på H&M?  
Kanskje ikke så vanskelig å gjette seg til fargen på kjolene? =) Fordi jeg "bare" skal ha 3 følte jeg at det ville bli rotete om kjolene var altfor forskjellige, så de er i samme stoff og i samme farge, men er ulike i fasong. Jeg skulle vel helst hatt de i chiffon, men bestisen min ytret ønske om pencil-skirt, så da måtte det bli et "hardt stoff" sånn noenlunde samme type som på bildet under:

Gleder meg til å se jentene på den store dagen, og håper de ikke kommer til å føle seg stygge i kjolene - det er det aller, aller SISTE jeg ønsker! Den ene søsteren min fortalte nemlig en venninne at hun skal være bridesmaids i bryllupet mitt, og responsen var "håper du ikke må gå i en stygg kjole", så jeg håper inderlig at jeg ikke ubevisst er som en av brudene i filmen 27 dresses med Katherine Heigl! =/27 år gammel adjunkt. Vietnamesisk utenpå, men norsk-vietnamesisk innvendig. Utover dette liker jeg å tro at jeg er en kreativ liten sjel? =) Giftet meg 23. juni 2012, og nå venter vi vår førstefødte i oktober. En liten jente! Dette startet opprinnelig som en bryllupsblogg, men nå går det vel mer mot en mammablogg?
Siste kommentarerhits