Tips: pimp my...

Kom over disse lysholderne her forleden og synes de var RÅSTILIG, så here you go (se anvisning):


Og siden jeg var så godt i gang; Er ikke bare vaser som kan brukes som vaser, men også glass! Disse er så søte at de fortjener å bli vist frem på bloggen =)
Tips: something blue under your shoe
Slike klistremerker kan kjøpes på Ebay her, men jeg synes det er en smule drøyt å betale så mye for noen få bokstaver. Særlig når man heller kan dra til Nille og få dette for bare 29 kr:

Bokstavene er mer blå og ikke fullt så turkise i virkeligheten =) Som dere ser får man med alfabetet fra A til Z, tallene 0 til 9, punktum, komma, utropstegn, spørsmålstegn... - ja, you name it! Egentlig litt rart at det bare koster 29,90 kr. Hadde sikkert kostet en formue om det hadde stått wedding eller bridal på innpakningen!
Still fascinated

Dere, jeg får seriøst ikke (Norges-)glassene ut av hodet!! Ikke nok med at det finnes uendelige bruksområder, men det finnes også uendelige måter å gjøre det personlig på. Kanskje det er mulig å adoptere noen av idéene under og bruke de på vasene man har?

Blonder eller annet stoff - bånd eller garn (anvisning her):
Malte glass (anvisning her):Gjennomsiktig-fargede glass (anvisning her):

Spraymalte glass (anvisning her):

Tips: mismatche vaser


5 kr/stk         -          19 kr/stk          -          9 kr/4 stk

IKEA-vasene våre passer ikke sammen ved første øyekast, men jeg har noen enkle tips som forhåpentligvis kan gjøre at det blir bra likevel!

1. Velg vaser i samme farge eller samme fargeskala, men varier i form og størrelse. Ved å holde seg til vaser i samme farge vil dekorasjonene få en slags rød tråd, selv om de egentlig ikke hører sammen.2. Bruk blomster i samme farge eller samme fargeskala for å skape en rød tråd mellom de ulike vasene. Det er blomstene som skal ha fokus, og siden gjestene mest sannsynlig ikke kommer til å legge merke til selve vasene uansett, hvorfor bruke masse penger på det?

3. Bruk bånd eller annen form for pynt for å skape samhørighet mellom vasene. Man trenger så klart ikke å bruke samme bånd eller mønster for å skape en rød tråd. Det holder at fargeskjemaet er likt.

4. Go bananas, ha det gøy og gjør hva du vil! Når alt kommer til alt er dette din dag og du bestemmer! Verken blomster eller vaser trenger å matche for at resultatet skal bli bra =)


Nå må jeg bare finne ut hvor mange centerpieces vi trenger på hvert langbord (varierer mellom 18 og 24 personer) før jeg eventuelt bestemmer meg for å kjøpe flere vaser. Det er visst vanlig med omtrent 1,5 m mellom hvert "pyntepunkt" (altså 6-8 personer på hver), så da har jeg bare tatt for gitt at det skal være 3 på hvert langbord. MEN! Størrelsen på centerpiecene spiller jo også en rolle =/
Easy headband updo

Jeg driver og søker litt rundt etter hårinspirasjon til bryllupet og kom tilfeldigvis borti dette bildet. En utrolig genial og enkel frisyre som jeg ofte bruker om sommeren, men jeg har aldri tenkt på at den også kan brukes som brudefrisyre? Alt man trenger er et hårband og er det i tillegg litt fall/bølger i håret blir resultatet enda bedre.

Skjønner ikke hvordan man får til frisyren? Sjekk videoen under.

Frisyren er perfekt for kommende bruder som vil spare på hårbudsjettet, men dessverre ikke perfekt nok for denne kommende bruden ;)
Løiten Lys in my heart

Var en tur innom Løiten Lys i forrige uke for å kjøpe 2 lys (ja, nå kan dere lure), så tok like gjerne noen bilder med mobilen mens jeg var der. Elsker at man får så mye inspirasjon av å være der, alt er så organisert og gjennomført! Liker spesielt at alle dekorasjonene er organisert etter farger i bestemte områder.

Rød:

Oransje:

Hvit:

Lyserosa:

Lyseblå:

Limegrønn:

Gammelrosa:

Blå:

Turkis:

Fuchsia:

Lilla:

Krem:
Tips: kjøpe foundation på nett

For omkring 2 uker siden kom jeg over disse bildene og visste umiddelbart at jeg måtte få tak i MUFE HD Foundation. 

Ingen tvil om at sminkeutvalget er større på nett enn i Norge, men hvordan kjøper man foundation uten å ha fått testet produktet på huden? Alle vet jo at en foundation optimalt sett må stemme 100% med hudtonen for at resultatet skal bli pent, men dette blir lettere sagt enn gjort når man ikke har mulighet til å kjøpe produktet over skranken.. eller? Her kommer 2 tips til hvordan det kan gjøres.

Alternativ 1:
De aller færreste vet helt nøyaktig hvilken hudfarge de har, og jeg er blant dem. Jeg vet hvilken undertone jeg har, men der stopper det. Start derfor med å velge ut fargekode/-navn til de produktene som har din undertone. I mitt tilfelle stod det mellom følgende:

- 117 Marble: lys hud med gule undertoner
- 120 Soft Sand: medium lys hud med gule undertoner
- 127 Dark Sand: medium med gule undertoner
- 140 Soft Beige: medium hud med mørkegule undertoner

Søk deretter opp bilder på Google (i mitt tilfelle; ved å skrive mufe hd *nummer*) og prøv å finne det treffet med flest personer som "ligner på deg".

Alternativ 2:
Om noen bruker foundation fra MAC, Bobbi Brown, Clinique, Dior, Everyday Minerals, etc. er dette skjemaet GENIALT! Skjemaet er satt opp slik at man kan finne produktet man selv bruker og så finne den tilsvarende fargenyansen i et annet merke. En annen mulighet er å dra til nærmeste EstetiqueMAC eller annen form for sminkebutikk og få personalet der til å finne ut hvilken nyanse du er i et bestemt merke, og deretter sammenligne med skjemaet =)
Tips: bordplassering

Dagens innkjøp er denne post-it-pakken fra Norli:

55 kr for 500 lapper, 100 av hver farge. Og nå sitter jeg her og synes synd på meg selv...

250-300 gjester er ikke bare-bare, men denne metoden hjelper meg i hvert fall et stykke på vei. Anbefales sterkt! Er så mye enklere når man har ting konkret foran seg og kan "flytte på gjestene" frem og tilbake på denne måten.
Backdrop ideas

Begynner å nærme meg slutten av bryllupsplanleggingen, så man skulle kanskje tro jeg var uttørket for inspirasjon, men neida; jeg har så mange tanker i hodet at et så enkelt spørsmål som "lurer på om du har noen gode idéer til bakgrunn der vi skal ta bilde av oss og gjester" ikke kan svares på via kommentarfeltet. Dette innlegget er derfor skrevet til min nye bryllupsdato-tvilling =) Le, du er ikke tilfeldigvis vietnameser du også?

Om noen har tenkt å ha kake- og/eller snopebordet opp mot en vegg, kan disse idéene fint brukes til det også =)

Idé #1: roseblader på snor:

Idé #2: strimler med kreppapir:

Idé #3: 3D-hjerter på snor, loddrett (se anvisning):

Idé #4: hjerter på snor, vannrett:

 Idé #5: hvilken som helst figur laget med stanser/punch på snor:

 Idé #6: gamle boksider: 

Idé #7: brettede traner på snor (se bretteanvisning):Idé #8: silkebånd:

Idé #9: falske blomster med stilk:

Idé #10: papirblomster (se anvisning her og her):


Idé #11: pom poms, hengende eller klistret på veggen, mange eller få (se anvisning):


Idé #12: papirrosetter (se anvisning)Idé #13: have fun, go wild! Bland ulike idéer og teknikker. Det er ditt bryllup!

Ekstra tips til suksess:
1. Med mindre dere skal ha et gøy og fargerikt bryllup, hold dere til noen få utvalgte farger eller innenfor en viss fargeskala.
2. Om dere har mulighet til å bruke en hel vegg, bruk en hel vegg. Kjipt om bakgrunnen bare har plass til et visst antall.
3. Unngå å lage en slags innramming eller et definitivt område hvor folk må stå for at bildet skal bli fint.
Billy buttons

Etter å ha sett disse gule, runde, knoppelignende klumpesakene utallige ganger på diverse engelske bryllupsblogger bestemte jeg meg omsider for å finne ut hva de egentlig er for noe, om de i det hele tatt er blomster eller bare en form for dekorativ blomsterpinne.

Og jupps, de er blomster! I følge Wikipedia (fordi jeg ikke har giddet å se etter bedre kilder) har billy buttons opphav i Australia og New Zealand, men hvorfor betale ekstra for blomster som må importeres, hvis det i det hele tatt går an, når du kan få reinfann gratis fra grøftekanten? Blomstene kommer ikke til å være prikk lik vel og merke, men hva annet kan man forvente når det er gratis? =) Den mest synlige forskjellen mellom reinfann og billy buttons, er at den norske varianten har flere knopper/blomster på hver stilk mens den australske kun har én... ikke verdens undergang det vel?

Reinfann blomstrer i perioden juli-oktober; perfekt for de som skal ha bryllup på sensommeren!
Tips: silikonform fra Wilton

Noen av dere som har lest Sharins Tårtdecor-innlegg og ønsket at dere også kunne hatt mulighet til å dra til Sverige? Jeg ble forelsket fra første stund jeg så silikonformen fra Wilton og måtte søke den opp med en gang.

Tenk at en så enkel form kan lage noe så stilig som dette:

På Tårtdecor koster den 159 SEK, på Cacas selger de den for 249 NOK, men vet dere hva? Vi kjøpte på Ebay for 13-14 USD inkludert shipping =D det var en auksjon vel og merke, så den prisen finner dere ikke på Ebay nå lengre, men det finnes flere "Buy it now"- alternativ inkludert shipping på omkring 20 USD. Tok bare 1 uke fra vi kjøpte til den kom hjem i posten; og det beste av alt: man trenger ikke å dra noen steder =) Se her.

Overpriset?
Tips: billige lysestaker, del 3

Jeg var en tur innom Coop Obs i går og fant disse 5-armede lysestakene på salg!

Ble så utrolig fristet til å kjøpe fordi de var så billige, men mamma fikk meg fort ned på jorden igjen. Lysestakene passer nok best for de som ønsker et litt mer høytidelig bryllup enn oss =)

Jeg synes ikke prisen var så drøy tidligere da de kostet 199 kr/stk, og nå koster de bare 50 kr/stk!
Dress for less

Er det noe jeg virkelig kan gjøre i flere timer uten å gå lei, så er det å sitte og drømme meg vekk i fine designerkjoler jeg aldri kommer til å ta meg råd til å kjøpe - for eksempel Selena Gomez' sin kjole fra Marchesa. Så enkel, men likevel så fin!


Eller Olivia Wildes kjole fra Reem Acra. Selvfølgelig altfor dyr, men det er jo lov å drømme?

Designerkjoler er og forblir desginerkjoler, men om man absolutt vil ha en uten at man er villig til å legge ut så masse penger er Lightinthebox tingen! Jeg er generelt veldig skeptisk til alle nettsidene der ute som lover at det endelige produktet kommer til å være 95% lik på bildet, men hos Lightinthebox kan man lese reviews fra kjøpere - med bilder av det endelige produktet!

Her er kopier av Marchesa-kjolen til Selena Gomez:
Og her ser dere kopier av Reem Acra-kjolen til Olivia Wilde:
Kjolene er så klart langt i fra av samme kvalitet som originalene, men definitivt gode erstattere! Er nesten så jeg vurderer å skaffe meg en kopi, men så er spørsmålet: hvilken av de?
Tips: billige lysestaker, del 2

For ikke så lenge siden fortalte jeg om lysestaker for 10 kr/stk på Europris (les mer om det her) og trodde at det var det fineste alternativet jeg kom til å finne til en så rimelig pris, men der tok jeg visst feil. I går var jeg nemlig en tur innom Nille og fant ut at de hadde lignende lysestaker som de fra Europris, men billigere! Den høye (25 cm) kostet opprinnelig 29,90 kr/stk, mens den lave (20 cm) kostet 24,90 kr/stk. Nå er begge på salg for 8,97 kr/stk og 7,47 kr/stk! Synes det var altfor billig, så da måtte jeg slå til =D

.... og nå er jeg stolt eier av 56(?) lysestaker. Til sjæ'stens store fortvilelse..........
Bridal wreath

Jeg har alldeles ikke grønne fingre, men finner stadig nye idéer til billige blomsteralternativ, så da må jeg jo dele det med dere =) Dette her er visstnok spirea, kjent som bridal wreath på engelsk, og har i følge Wikipedia (ja, for Wikipedia vet best) 80-100 arter i spireaslekten.  

Bildet ovenfor ser ut som en hvilken som helst hagebusk om sommeren, men titter du litt nærmere vil du oppdage at kvistene faktisk er ganske fine:  

Og kanskje bestemmer du deg for å ta noen kvister med hjem, for så å ende opp med noe slikt som på bildet under? 
Tips: billige lysestaker

Med 300-350 gjester går det utrolig mye unødvendige penger til borddekorasjoner, noe verken jeg eller sjæ'sten er særlig glad for, så jeg prøver så godt jeg kan å holde utgiftene nede ved å finne billige alternativ. Jeg har tidligere sett litt på IKEA sine telysholdere som i tillegg kan brukes som lysestaker, men har ikke følt at dette er noe jeg vil bruke penger på til tross for at de kun koster 5 kr/stk.

Etter mye leting endte jeg tilslutt opp med 15 slike:

Og vet dere hva? De kostet kun 10 kr/stk, og det var til og med full pris! 

Fikk du lyst på slike lysestaker du også? Ta kontakt med din nærmeste Europris og spør om de har lysestakene (artikkel 67440 GLASSLYSESTAKE). Mest sannsynlig har de det ikke i og med at kun 1 av 7-8 Europrisbutikker i Bergen hadde, men du kan få de til å bestille inn for deg =) Det er 10 stk i 1 kartong, men jeg regner med at det er mulig å ikke bestille hele kartonger =)
Queen Anne's lace

Høres det ikke fint ut? Jeg trodde først at det var en eller annen form for ekslusiv blondetype, men der tok jeg jammen feil. Queen Anne's lace er faktisk noe så enkelt og hverdagslig som en blomstertype vi kaller hundekjeks. Ble du en smule skuffet over at det ikke var noe mer enn det? Ikke jeg!
Et fint alternativ til brudeslør dersom man vil spare noen kroner? Her har forresten Linda prøvd seg på å lage brudebukett av hundeslør:


Jeg mener å huske fra barndommen at hundekjeks lukter ÆSJ, men i følge Urtekildens planteleksikon lukter de svakt gulrot og er IKKE giftige, så da er det ingen fare så lenge man plukker riktig blomstertype. Giftkjeks ser nemlig ganske lik ut, men er giftig med en lukt som minner om muse- og/eller katteurin. Må definitivt ha vært den jeg luktet på da jeg var yngre!
Tips: telysholdere

For et par uker siden var jeg en tur innom IKEA for å handle inn alt av vaser til den store dagen, deriblant disse telysholderne fra IKEA som kun koster 9 kr for 4 stk, men etter å ha sett meg litt rundt på nettet, tror jeg kanskje at jeg må vurdere å ta turen tilbake til IKEA for å kjøpe flere?

Telysholderne er så geniale! Ikke bare er de kjempebillige, men de kan praktisk talt tilpasses et hvilket som helst tema. Velg deg et mønster, print det ut på transparent papir, lim det på telysholderen og vips - en helt ny lysholder. Vil du ha et resultat som nedenfor finner du mønster og fremgangsmåte her.

Eller kanskje du heller vil ha blonder?

Hva med å bruke telysholderne som gave til gjestene? Bildene taler vel for seg, men om du skulle være usikker finner du fremgangsmåten her.

Jeg for min del har hovedsaklig tenkt å bruke de som vaser =)

Ble så utrolig inspirert da jeg så bildet under på Gledelig bryllup, og tenk - rhododendron er jo å se overalt om våren! Håper de fortsatt finnes i slutten av juni =)
Syrinhortensia

Som navnet tilsier er syrinhortensia en krysning mellom blomstertypene syrin og hortensia. De vokser i klaser og finnes i ulike fargevariasjoner, men de vanligste (altså de som vokser i naturen) har hvite blomster med rosaskjær slik som på bildene ovenfor.

Jeg har sett blomstene vokse villt rundt omkring i Bergen, og hvem sier nei til dekorative blomster som attpåtil er gratis? Det eneste problemet er at de blomstrer fra starten av august til september-oktober, og vi gifter oss i slutten av juni, ellers hadde jeg definitivt brukt de i bryllupet! Nå går jeg egentlig bare og håper at blomstene på mirakuløst vis skal begynne å blomstre tidligere neste år =D27 år gammel adjunkt. Vietnamesisk utenpå, men norsk-vietnamesisk innvendig. Utover dette liker jeg å tro at jeg er en kreativ liten sjel? =) Giftet meg 23. juni 2012, og nå venter vi vår førstefødte i oktober. En liten jente! Dette startet opprinnelig som en bryllupsblogg, men nå går det vel mer mot en mammablogg?
Siste kommentarerhits