Not sure if I like surprises...

Sjæ'sten har hele tiden fått i oppgave å ordne bryllupsreisen, men nå har han plutselig bestemt seg for å ikke fortelle meg noe som helst om bryllupsreisen før vi er på flyplassen 15. juli =/ Vet ikke helt om jeg burde føle meg lettet fordi jeg har fått én mindre ting å tenke på, eller om jeg heller skal legge meg ned og DØ AV PANIKKANGST!?


Jeg: Hæ? Hvorfor det? Har jeg gjort noe galt? =(
Sjæ'sten:Fordi du skal overraskes =P 

Innerst inne regner jeg med at han holder seg til det vi hele tiden har planlagt og snakket om, men man kan jo aldri være helt sikker.


Kan hende jeg har sett altfor mange romantiske filmer, men jeg har alltid ønsket å dra til et koselig og landlig område i Italia hvor vi kan dra på marked, kjøpe ferskvarer, dra på picnic i parker, etc. Et sted der hverdagen ikke konstant går i ett, hvor jeg kan valse rundt i florlette kjoler og vi kan nyte hverandres selskap som nygifte...

En ting er i hvert fall sikkert; Jeg kommer til å kose meg med sjæ'sten uansett hvor vi reiser!
Bridal makeup

Jeg skulle gjerne hatt noen til å sminke meg på den store dagen, men har kommet frem til at jeg kjenner meg selv best så da ordner jeg sminken på egenhånd i stedet. Inspirasjonen er dette bildet:

De aller fleste asiatere ser mye yngre ut enn hva de er, så litt sminke kan gjøre veldig stor forskjell. Mye sminke kan... vel, bare se på Michelle Phan så skjønner dere:

Det som er litt kult er at hun er vietnameser, men personlig liker jeg sminkevideoene til koreanske Jen bedre:

Tror jeg skal prøve denne om ikke så altfor lenge. Må også kjøpe meg ny sminke slik at jeg kan teste ut i god tid før bryllupet. Blir tragisk om jeg får heftige utslett og allergiske reaksjoner på den store dagen!
Update: ringputen

Etter at jeg skrev innlegget om ringputen fant jeg ut at jeg synes den så litt kjedelig ut, så nå har jeg lagt til blonder:

Ringputen er fortsatt hvit, men jeg synes blondene gjør den litt mer interessant?

Spesielt kjekt er det når man kan bruke ting man allerede har liggende. Dette er nemlig de samme blondene som de jeg har brukt på bobletubene og på invitasjonseskene =)

Så nå får vi bare krysse fingrene for at jeg ikke plutselig finner ut at jeg vil endre på den igjen! Har allerede sittet og fundert litt på om jeg skal droppe det ferskenfargede båndet helt, eller kanskje bytte ut båndene som er der med et ferskenfarget bånd som er like bredt som det kremfargede.. hmm...
Vår ringpute

Jeg lagde ringputen vår på omtrent samme tidspunkt som jeg lagde mitt første strømpebåndutkast, så da jeg bestemte meg for å lage nytt strømpebånd før jul (les mer om det her) måtte jeg også gjøre endringer på ringputen.

Fargen på blomsten og båndet (det samme som jeg brukte på det gamle strømpebåndet) passet rett og slett ikke inn i fargetemaet vårt, så da måtte jeg klekke ut en ny plan og endte opp med noe... litt for enkelt?

Jeg fant dessverre ingen blomst i passende farge, så alt jeg har er en helt vanlig og kjedelig hvit blomst med litt "bling" i midten.

Litt kjipt at den nåværende ringputen ikke gjør så mye ut av seg som den gamle, men det er kanskje ikke meningen heller? Nå passer den i hvert fall inn i fargetemaet.
I'm crazy and I know it!

Må innrømme at jeg kan være litt smågal med alle prosjektene mine, men det er så vanskelig å la være!

Alle dere kommende bruder der ute ser vel hva dette skal brukes til? =)
My new favourite

Sjæ'sten er ikke særlig flink med gaver ved spesielle anledninger hvor det forventes gave, slik som jul, bursdager, jubileumer, valentine's day, men han er veldig flink til å komme med gaver når jeg minst forventer det! Er nesten sånn at jeg funderer på om han får prestasjonsangst eller noe, for til jul fikk jeg en kopp(!), og på valentine's day fikk jeg ingenting. Men da jeg var i Oslo for en måned siden fikk jeg plutselig ny mobil, og da sjæ'sten var på besøk i helgen fikk jeg dette:

Et søtt og enkelt sølvarmbånd med to hjerter  Bakpå er hjertene helt blanke, men foran er initialene våre stemplet(?) inn.

I forhold til bryllupet har vi valgt å ha TH, sånn står det også gravert i gifteringene våre, men navnene våre klinger bedre sammen når man sier mitt først og deretter hans, så blant venner er vi HT =)

Jeg forelsket meg i det fra første stund, så nå går jeg med det hele tiden! Liker at det er så lite og enkelt at jeg ikke trenger å tenke på om det passer til ulike anledninger, men vet ikke helt om jeg skal gå med det på bryllupsdagen? Hmm...
DIY: pomanders

Hvis noen lurer på hva jeg gjør når jeg ikke har bedre å gjøre på, så er det følgende....

1. Puncher ut ørtenvis av blomster med Martha Stewart Hyndrangea punch

2. Bøyer endene på hvert eneste kronblad på hver eneste blomst.

3. Setter sammen to og to blomster ved å stikke gjennom de med en knappenål.

4. Stikker knappenålene med blomster inn i en isoporball

5. Og LEEENGE etter at jeg punchet ut den aller første blomsten,
er det dette jeg ender opp med:

Planen er å få laget 26 stk, og jeg er heldigvis godt over halvveis så det er ikke akkurat verdens undergang. Dessuten velger jeg å tro at det er verdt det med tanke på at blomster dør, mens disse her er evigvarende. Det kommer jo godt med når jeg må pynte til 2 bryllupsfeiringer 2 helger på rad?

En litt mer ordentlig "how to" finner dere her.
Sneak peak: invitasjoner

Hurra, invitasjonene er snart klar for utsending! Dessverre får dere ikke se mer enn dette på bloggen før etter påske, for vietnamesere flest sender ikke ut bryllupsinvitasjoner før omkring 2 måneder i forkant av bryllupet.

Ps: dette innlegget skrives fra mobilen, så jeg har ingen anelse om hvordan det kommer til å vises på bloggen. Kanskje det blir flere "on the go"-innlegg dersom dette funker?
Inspirasjon: earrings

Så utrolig mye å fint å velge mellom!


Jeg har ikke tenkt å ha verken smykker eller armbånd til brudekjolen, eller festkjolen for den saks skyld, så da føler jeg at øredobbene må gjøre litt ut av seg. Men hva skal man velge når det er så mye forskjellig å velge om? Øredobbene bør jo matche brudekjolen, komplementere ansiktet, og være samkjørt i forhold til hårpynt, håret og selve stemningen i bryllupet. Bare stress! Hvordan blir deres øredobber?
Inspirasjon: bubble tags

Do or don't?


Their love will grow
with each bubble you blow.

So blow warm wishes
at the new Mr. and Mrs.


To fill the air with a litte romance,
please blow these bubbles while we have our first dance.Blow bubbles of good wishes
for the new Mr. and Mrs.Rice may be tradition,
but bubbles are more fun.
Please shower us with happiness
as we are joined as one.

Nå har jeg plutselig blitt kjempeusikker på hvor i bryllupet vi skal ha boblene. Utenfor kirka etter vielsen eller under vår første dans? Og skal vi ha tags eller ikke? Decisions, decisions...
DIY: wedding bubbles

I august/september i fjor kjøpte sjæ'sten to 48-pakninger med såpebobler til bryllupet...

Da de kom hjem i posten oppdaget jeg at det var "klistremerker" nederst på hver tube, men jeg regnet med de skulle være lette å fjerne så tenkte ikke særlig mer over det... Jeg la de i varmt vann, brukte hårføner, prøvde å skrubbe med såpe, white spirit OG red spirit, men selv om klistremerkene gikk bort ble resultatet seende slik ut:


KRISE! Må innrømme at jeg ble smådepressiv og en smule hysterisk like etter, så jeg la prosjektet på hyllen en stund. Oppe i hodet mitt ville jeg helst bare kjøpe nye - inntil fredag. Nå ser de slik ut:

Startet først med å finne passende blonder (som jeg også skal bruke på et annet prosjekt)...

Deretter klippet jeg opp 4,5 cm brede strimler og festet dobbeltsidig teip på...

Til slutt festet jeg blondene til såpeboblene =D

Og resultatet ble:

Nå funderer jeg litt på om jeg trenger å feste bånd på for å gi de litt farge. Hva tenker dere?
Tips: billige lysestaker, del 3

Jeg var en tur innom Coop Obs i går og fant disse 5-armede lysestakene på salg!

Ble så utrolig fristet til å kjøpe fordi de var så billige, men mamma fikk meg fort ned på jorden igjen. Lysestakene passer nok best for de som ønsker et litt mer høytidelig bryllup enn oss =)

Jeg synes ikke prisen var så drøy tidligere da de kostet 199 kr/stk, og nå koster de bare 50 kr/stk!
Inspirasjon: photo backdrop

Hadde definitivt brukt rosebladene til dette hvis jeg plutselig skulle finne på å droppe kirkeløperprosjektet!
Men jeg er dessverre innstilt på at jeg skal ha en kirkeløper, så da får det bare være... Med mindre det ender opp med at jeg har noen roseblader til overs når kirkeløperen er ferdig? Jeg har store planer om å bli ferdig med løperen før uken er over, så på gjeldende tidspunkt har jeg faktisk "bare" 8 m igen av løperen. Sammenlignet med kirkeløperen kommer jeg til å fullføre et eventuelt "rosebladhjerte" på null komma niks!
Update: kirkeløper, del 2

Akkurat da jeg trodde at kirkeløperen var ferdig fant jeg ut at spraylimen ikke fungerte så godt, så nå må jeg lime rosebladene på, blad for blad, med limpistol. Yay me! Jeg har holdt på i ett par timer nå og har bare fått fullført 3 m. 18 m igjen med andre ord.  

Er superkjipt, men jeg innser at gnåling ikke fører noen vei.


Så nå prøver jeg å ha denne innstillingen:

Denne bruden tror forresten hun er gal med sine 7000 roseblader. Jeg har over 40 000!
Dress for less

Er det noe jeg virkelig kan gjøre i flere timer uten å gå lei, så er det å sitte og drømme meg vekk i fine designerkjoler jeg aldri kommer til å ta meg råd til å kjøpe - for eksempel Selena Gomez' sin kjole fra Marchesa. Så enkel, men likevel så fin!


Eller Olivia Wildes kjole fra Reem Acra. Selvfølgelig altfor dyr, men det er jo lov å drømme?

Designerkjoler er og forblir desginerkjoler, men om man absolutt vil ha en uten at man er villig til å legge ut så masse penger er Lightinthebox tingen! Jeg er generelt veldig skeptisk til alle nettsidene der ute som lover at det endelige produktet kommer til å være 95% lik på bildet, men hos Lightinthebox kan man lese reviews fra kjøpere - med bilder av det endelige produktet!

Her er kopier av Marchesa-kjolen til Selena Gomez:
Og her ser dere kopier av Reem Acra-kjolen til Olivia Wilde:
Kjolene er så klart langt i fra av samme kvalitet som originalene, men definitivt gode erstattere! Er nesten så jeg vurderer å skaffe meg en kopi, men så er spørsmålet: hvilken av de?27 år gammel adjunkt. Vietnamesisk utenpå, men norsk-vietnamesisk innvendig. Utover dette liker jeg å tro at jeg er en kreativ liten sjel? =) Giftet meg 23. juni 2012, og nå venter vi vår førstefødte i oktober. En liten jente! Dette startet opprinnelig som en bryllupsblogg, men nå går det vel mer mot en mammablogg?
Siste kommentarerhits