Repurposed sweater

Jeg ekke særlig flink til å bruke tiden fornuftig, spesielt når jeg har en eksamen hengende over meg, så etter jobb i går bestemte jeg meg for å gjøre dette i stedet:


Tok rett og slett en gammel genser og sydde den om til babykjole =D Kjenner jeg meg selv rett blir det nok en del "sy om"-prosjekter fremover, men først må jeg få eksamen overstått og ut av systemet.

Until then: adios amigos!
Wedding dress to christening gown

Store deler av pinsehelgen ble brukt til å sy dåpskjole og nå er kjolen endelig klar! Den trenger en liten runde i vasken og litt stryking vel og merke, men om vi ser bort i fra det er den klar =) Fordi jeg alltid blir så oppslukt når jeg først har startet på noe, fikk mannen spille FIFA i fred og ro for en gangs skyld slik at han ikke skulle kjede seg så altfor mye... og gjett om det ble mange timer med FIFA i strekk! Fysj.

Men men.. Her har dere dåpskjolen:

Selve overdelen, ermene og dåpsluen er klippet etter dette mønsteret fra Stoff og Stil, mens selve skjørtet og syingen har jeg tatt litt etter feeling siden jeg ikke ville ha lik dåpsskjole som mønsteret. Så kan det jo nevnes at jeg ikke skjønte bæret av store deler av syforklaringene heller. Heheh! Tror dette må være det prosjektet jeg er mest stolt av så langt, for jeg er faktisk enda stoltere nå enn da jeg klarte å gjennomføre kirkeløperen. Det var jo rent mareritt, husker dere?

Var en del angst som tok tak i meg før jeg endelig satte saksa i brudekjolen, men etter mye planlegging, for å unngå ødelegge brudekjolen mer enn nødvendig, har jeg faktisk bare brukt slepet og litt av skjørtet til å sy dåpskjolen =D Blir altfor vemodig å kaste restene av brudekjolen, så nå er planen å jevne ut skjørtekanten/-lengden på brudekjolen (knelang?) sånn at den fortsatt kan brukes.

Kjolen er sydd i 3 lag med stoff: et lag sateng, deretter chiffon og helt til slutt tyll og blonder. Jeg simpelthen elsker blondene på kjolen

Og her ser dere også deler av dåpsluen, som jeg håper ikke er altfor liten. Måtte dobbeltsjekke at det gikk an å tre silkebånd gjennom dåpsluen, så det dere ser på bildet er bare noe jeg hadde liggende her hjemme =) Likevel synes jeg det er litt sjarmerende med sølv/grå da?
Mission accomplished!

Jeg slenger ut et instagram-bilde så lenge. Bedre bilder kommer etter hvert =)Reason for not telling earlier

Mamma er litt av en hypokonder, og etter at jeg fant ut at jeg er gravid har det visst klart å smitte over på meg også. Mannen og jeg har hele tiden snakket om at "vi skal ha 3 barn, for har vi 2 og det skjer noe med den ene blir det veldig ensomt for den som er igjen" eller "vi ønsker 3, men om vi ikke har begge kjønn representert prøver vi oss på nummer 4". Samtidig har vi også vært veldig obs på at vi kanskje ikke har den valgmuligheten, for er det noe jeg har lært gjennom årene er det det at det å få barn ikke er en selvfølge. Gleden var derfor stor da vi fant ut at jeg var gravid, 5 uker på vei.


Men så er jo dette vår førstefødt og man gjør naturligvis masse research. Leser side opp og side ned, forum her og forum der, og det er da man innser at ikke alle graviditeter nødvendigvis ender godt. Man leser at "tap av foster er vanligst i de første 6-12 ukene av svangerskapet" og får total angst. Vi var i Tyrkia i 1 uke da jeg var 9-10 uker på vei, og før reisen tilbød mamma og pappa oss billettpengene mot at vi ble hjemme. Mamma hadde nemlig hørt fra tante at det var farlig å fly før uke 12. Angst? Joda, men vi dro for det om. Kom jeg hjem med angst? Definitivt.

Kappadokia, mars 2013

Jeg gikk og telte dager og tiden kunne seriøst ikke gått tregere. En evig ventetid hvor jeg ikke turte å glede meg altfor mye. Men så kom omsider uke 12 og jeg kunne puste litt ut. Dette ble så klart feiret ved å kjøpe babyens første klær:

Når man ikke vet kjønn blir det mye grått.

Også går det noen uker igjen. Jeg leser fortsatt om listeria og toxoplasmose og viktigheten av å spise riktig. Tror dere ikke jeg bryter helt sammen i det jeg oppdager at jeg har fått i meg røkelaks som har gått ut på dato i mer enn 2 måneder?! Joda, rett på do og prøve å spy alt ut igjen. Der og da var jeg overbevist om at noe hadde gått galt, særlig med tanke på at enkelte symptomer begynte å avta i ukene etter, men neida. Ukene går videre og jeg begynner så smått å kjenne liv, men hypokonderen i meg sier at man ikke kan være sikker på at babyen er frisk før man har vært på ultralyd. Dagene kom og dagene gikk, til det endelig var tid for ordinær ultralyd hvor vi fikk konstatert at alt stod bra til med den lille For en lykkefølelse!

Nå er jeg 21+2 på vei, kjenner masse liv og kan endelig senke skuldrene og glede meg over graviditeten og tiden som kommer. ENDELIG!
Another crazy project

Kanskje ikke så vanskelig å se hva dette skal bli? Godt at jeg ikke bor hjemme lengre, for mamma hadde nok vært full av bekymring og mast hull i hodet på meg om hun hadde sett meg klippe i brudekjolen.

Grunnen til at jeg plutselig syr dåpskjole av brudekjolen er selvfølgelig....

We're expecting! Idag er jeg akkurat 21 uker på vei, så jeg er utrolig tidlig ute med dåpskjolen i og med at det fortsatt er en stund til vi får vi bruk for den. Planen var egentlig å starte syprosjektet i sommerferien, men med en stadig voksende mage er det vel like greit å bare få det unnagjort nå før magen blir altfor stor til at jeg kan sitte behagelig foran symaskinen.

Gleder oss utrolig masse til vesleJENTA vår kommer til verden i oktober
Life update: 23.05.13

Gosj, dere. Bare én måned til jeg har vært gift i ett år, og nesten ett halvt år siden jeg skrev forrige innlegg. Men vet dere hva... Jammen har vi ikke vært så opptatt at vi til og med ikke har fått ut takkekortene, og det er jo bare drøyt? Nå er det seriøst på tide å ta seg selv i nakken og sette i gang! Selvfølgelig lettere sagt enn gjort når man tar 20 studiepoeng ved siden av jobben dette halvåret. Eksamen er om mindre enn 2 uker og jeg kan ikke akkurat skryte av at jeg har lest noe særlig heller =/


Når det gjelder bryllup og sånn elsker jeg å se gjennom bryllupsbildene, men det å begynne å skrive innlegg har jeg rett og slett NULL motivasjon til. Kanskje dere kan si fra om det er noe spesielt dere vil jeg skal vise frem, så kan jeg heller ta det derfra? Si gjerne også fra om det er noen prosjekter dere fortsatt venter på at jeg skal lage "how to" til som jeg ennå ikke har laget, så skal jeg prøve å få ordnet det også - så langt det lar seg gjøre i hvert fall. Tok nemlig ikke med meg hobbytingene da jeg flyttet til Oslo, så med tanke på at alt sånt fortsatt ligger hjemme hos mamma og pappa i Bergen blir det litt vanskelig med bilder og sånn.

Wææ, kan ikke tro at jeg faktisk blogger igjen! Tror jeg bare må komme meg inn i en slags rutine og prøve å blogge hver dag, selv om jeg ikke har noe særlig å blogge om, så får vi håpe blogglysten kommer tilbake om ikke så altfor lenge =) Kommer et litt mer spennende innlegg imorgen, lover!27 år gammel adjunkt. Vietnamesisk utenpå, men norsk-vietnamesisk innvendig. Utover dette liker jeg å tro at jeg er en kreativ liten sjel? =) Giftet meg 23. juni 2012, og nå venter vi vår førstefødte i oktober. En liten jente! Dette startet opprinnelig som en bryllupsblogg, men nå går det vel mer mot en mammablogg?
Siste kommentarerhits