Hjelp: flower girls

Folkens, jeg trenger hjelp! Jeg står mellom 2 kjoler til de 7 flower girls'ene og klarer ikke å bestemme meg.

Skal jeg gå for helt enkle kjoler, eller enkle kjoler med tyllskjørt? Min kjære maid of honour og de 2 bridesmaids'ene mine skal ha kjole i et stoff som minner om kjolene på det første bildet, men selve brudekjolen min har blonder - og disse blondene er sydd på et tyll-/nettinglignende ytterstoff så da passer kanskje kjolene med tyllskjørt best?

Jeg aner virkelig ikke hva jeg skal velge, trenger hjelp! Det står mellom disse kjolene:

 

Tror begge er avbildet med underskjørt, i hvert fall den første, men jeg har ikke tenkt å ha noe underskjørt, så da kommer nok kjolene til å se mer ut som på de første bildene i innlegget.
Meant to be

Jeg har tidligere nevnt i dette innlegget at Google ble flittig brukt i jakten på "ulike deler" til drømmekjolen. Der søkte jeg etter alt fra kjolestoff til sleplengde, og en dag kom jeg tilfeldigvis over dette bildet:

Fordi den oppfylte kriteriet mitt om at kjolen MÅ ha ermer gikk den rett inn i bildemappen for "overdeler", og i begynnelsen av september 2010 ble bildemappen sendt til sjæ'sten på mail med forespørsel om at han måtte rangere bildene fra 1 til 10, hvor 1 var finest og 10 var styggest. X var for bilder som sjæ'sten absolutt ikke likte, og bildet ovenfor var blant disse. Uten å stille spørsmål gikk dermed bildet rett i søppelkassa, og det var det - trodde jeg....

I sommer var jeg og sjæ'sten i Vietnam for å shoppe til bryllupet, og under en taxitur hjemover etter at jeg hadde fått sydd brudekjolen fikk jeg tilfeldigvis øye på en kjole med ermer i et butikkvindu. Jeg fikk dessverre bare et glimt av kjolen, og det var altfor seint til at vi kunne stikke innom, men jeg synes likevel det var noe spesielt ved den så jeg skyndte meg og skrev ned gateadressen på mobilen for å returnere dagen etter.

Og hva er det jeg ser dagen etter? KJOLEN PÅ BILDET! Det morsomme er at verken jeg eller sjæ'sten kunne huske at vi hadde sett kjolen før eller det faktum at sjæ'sten absolutt ikke hadde likt den i det hele tatt. Lang historie kort: jeg prøvde den, den var altfor stor, men jeg kjøpte den likevel og fikk den innsydd =D Hjemme i Norge søkte jeg etter gamle mailer, og joda, der var kjolen. Standardsvar fra sjæ'sten: "vanskelig å si, for alt ser jo annerledes ut på deg". Han kan være litt søt da

Så folkens; dette er min kjole nummer 2 (og jeg har flere) =D Men jeg trenger hjelp.. grunnen til at sjæ'sten absolutt ikke likte den i starten var på grunn av ermene. Han mener nemlig at ermene minner han om gardiner =/ Så hva skal jeg gjøre?

1. Beholde ermene slik de er
2. Ta bort perlene og krystallene som henger langs kanten
3. Ta bort selve ermedelen og la det være en stroppekjole
4. Ta bort både ermer og stropper slik at kjolen blir stroppeløs

HJELP!!
Roseblader

Gulvet i kirken vi skal gifte oss i er flislagt og selve midtgangen er ca. 20 meter lang. Men selv om kirken har en rød løper tilgjengelig er det liksom ikke helt oss, fordi vi føler det blir litt for... kongelig? Jeg gikk derfor lenge og ønsket meg en hvit løper med monogram på, men det var helt til jeg kom på at vi gifter oss katolsk. Dere kan jo selv tenke dere hvordan en slik hvit løper vil se ut etter at 100-200 mennesker har gått på den?

Hadde vi giftet oss utendørs ville jeg definitivt hatt noe slikt:

... men vi gifter oss i kirka, og oppryddingen vil ta altfor lang tid, så tanken ble fort lagt bort... helt til jeg kom over disse bildene på Petal Happy:Løper med fastlimte roseblader =D Rett og slett genialt! Jeg hadde bestilt en slik på flekken, hadde det ikke vært for at en løper i størrelsen vi ønsker koster 1685 dollar. Og tenk, da er verken frakt, toll eller moms inkludert =/ Men jeg vil ha en slik løper, og jeg SKAL ha en slik løper! Har allerede kjøpt et sted mellom 30-40 000 hvite roseblader fra Ebay, så nå gjenstår det bare å farge de i den fargen jeg ønsker, og deretter må de limes på løperstoffet. Regner med at det kan ta sin tid.......
DIY: bordnummer

Noen bruder der ute som har begynt å tenke på bordnummer, eller er dere ferdig slik som meg? =D Det hele startet da jeg kom over disse bildene på Google:
Tok ikke lang tid før jeg dro av gårde til IKEA for å kjøpe meg 13 stk av IKEAs Söndrum ramme i størrelse 10x15 cm for 25 kr/stk:... og dette ble resultatet:

Jeg er ekstremt dårlig på å huske å ta bilder mens jeg fikler med ting, men akkurat dette er så enkelt å få til at det ikke hadde vært noe poeng med bilder =) Det følger alltid med et "ark" eller bilde når man kjøper rammer, ikke sant? Dette tok jeg ut av rammen, la det på arket jeg ønsket å ha som bakgrunn, tegnet omrisset og klippet det ut.

Tallene fikk jeg ved å velge skrifttype Goudy Old Style på word som jeg deretter printet ut på ønsket ark, klippet ut og limte på med 3D limputer.

Mange små søte hjerter  Siden jeg allerede var i gang lagde jeg like godt bordnummer 14 i tilfelle vi plutselig trenger enda et bord =) Om noen synes det er litt drøyt å bruke 25 kr på en ramme, finnes det så klart billigere alternativ. Nille selger blant annet rammer for 15 kr/stk, men de billigste rammene finner du trolig på IKEA. For 15 kr kan du nemlig få 3 rammer! Eller kanskje dette er noe for deg?


IKEAs Tolsby ramme i hvit for 9 kr/stk. Det som er genialt med denne rammen er at den er "tosidig" og man har dermed mulighet til å vise to bilder (eller annet) på en gang. Litt synd at rammen er av plastikk... føler det lett kan virke billig? =/
Beetle

Det er en del ting jeg ikke har peiling på her i verden, og biler er en del av de. Derfor har sjæ'sten (blant annet) fått i oppgave å skaffe bil til den store dagen, men det at jeg ikke har peiling på biler betyr ikke at jeg ikke får påvirke valget - tvert imot! Jeg er veldig klar og bestemt på hva jeg vil ha, og hva jeg absolutt ikke vil ha, og sjæ'sten er heldigvis enig. Superelegante veteranbiler eller überkule sportsbiler er rett og slett ikke oss. Ei heller hest og kjerre. Så hva er det vi skal ha som brudebil? Jo, en boble

Blir så glad hver gang jeg ser en sånn søt liten sak kjøre forbi:Tror jeg helst vil ha en kremfarget boble, men sjæ'sten sier han har prøvd å lete og at det virker som om folk generelt selger disse boblene fremfor å leie dem ut? Så i praksis må vi bare ta til takke med en hvilken som helst farge så lenge det er en boble, men jeg lever fortsatt i håpet =D Er nemlig et hus litt bortenfor vårt som har en kremhvit boble stående i garasjen, så nå må sjæ'sten bare manne seg opp og ringe på døren for å spørre om vi kan få låne/leie boblen =)


Men hvor mye skal vi tilby denne "naboen" vår? Jeg har vært innom Brudebil og lest, og kan ikke akkurat si at jeg ble noe klokere av det som stod der:
Vanlig pris for en enkel brudekjøring er 3000 kroner. Dette beløpet endres i takt med hvor langt du må kjøre, om du har en ekstra spesiell bil og om brudeparet har spesielle behov. Varighet på oppdraget er også av betydning. Prisomfanget er alt fra 2000-10.000 kroner for ett oppdrag. Hvordan dere avtaler betaling er opptil hver enkelt.

Hadde vært så mye enklere om det bare var en fastpris!
Card box

Med 300-350 gjester er vi praktisk talt nødt til å ha en boks som vi kan ha bryllupskortene i, så da begynte letingen etter inspirasjon på nett. Er alltid mye inspirasjon å hente hos amerikanerne når det gjelder bryllup, men akkurat dette temaet har flere avskrekkende bilder enn inspirasjonsbilder, synes jeg. Er for all del koselig at ting matcher og at det er et slags gjennomgående (farge-)tema i bryllupet, men jeg vil jo likevel at ting skal være klassisk og stilrent, og dette er ikke akkurat hva jeg vil kalle klassisk og stilrent:Personlig liker jeg ikke sånne kake-/presanglignende bokser i flere etasjer til å oppbevare kort fra gjestene i, men det er faktisk noen som ikke er fullt så fæle:

Om det hadde vært mulig hadde vi nok helst valgt noe slikt:  

... men etter vietnamesisk tradisjon er det vanlig at brudeparet går rundt sammen med foreldre og skåler med hvert bord før de får bryllupsgavene. Disse gavene får forloverne i oppgave å passe på under "skåleturen", så da hadde det sett utrolig rart ut om de gikk rundt og bar på et bur - eller? Vet i hvert fall at jeg hadde reagert litt på det =)
DIY: kremmerhus

Vet ikke helt hva dere synes, men jeg er fornøyd med resultatet =D Kjempelett å få til, ser bra ut og er superbillig!

Jeg startet først med å dele hver kakeserviett i 4 deler. Kakeserviettene kjøpte jeg på Nille, 14,90 kr for 10 stk.

 

Deretter la jeg kakeserviettdelen oppå fargepapir og tegnet omrisset av selve "blondedelen". For å tegne nedre del av "blondedelen" flyttet jeg kakeserviettdelen ca. 5 mm ned og lagde merker innimellom "blondehullene" nederst. Deretter var det bare til å fjerne kakeserviettdelen og tegne strek fra "prikk til prikk" =)

Etter at omrisset var klart var det bare til å klippe det ut og bruke det som mal til å lage flere "omrissdeler".

For å unngå klissete limflekker på gulvet kan det være lurt å ha noe under når man skal smøre lim på "omrissdelen" og lime den på "blondedelen". Dere kan jo gjette hvordan jeg fant ut av det.........

Jeg hadde deretter dobbeltsidig teip langs den ene siden, og etter å ha fjernet beskyttelseslaget...

... var det bare til å rulle sammen for å få kremmerhuset i ønsket størrelse, og vips - ferdig! =D

Her er det mange, mange muligheter og kun fantasien setter grenser! Alt fra helt enkle, hvite kremmerhus til kremmerhus med monogram på, etc... Om du vil bruke silkebånd til å pynte kremmerhusene kan du gjøre som Jessica; klippe ut 30-35 cm lange sløyfebånd som du trer gjennom "blondehullene", og avslutte med en sløyfe =)
Letters

Noen andre enn meg som vurderer å ha "ord og uttrykk" i bryllupet?

Problemet er jo hvilke ord man skal bestemme seg for og hvor det eventuelt er passende å ha disse ordene. Å ha ord som candy eller sweets ved candy bar kan være kjempekoselig og bidra til at bryllupet ser mer gjennomført ut, og det samme gjelder for bryllupsrelaterte uttrykk som I do, Mr & Mrs eller our wedding, men hva gjør man egentlig med ordene i etterkant av bryllupet?

Trodde jeg hadde lagt fra meg tanken om å ha slike "ord og uttrykk" i bryllupet, for det kan jo også fort bli litt cheesy, men det var helt til jeg så disse på Kremmerhuset:

LOVE!  Det var så oss at jeg absolutt MÅTTE få det med meg hjem. Også skader det jo ikke at hver "bokstav" bare kostet 29 kr =) Sjæ'sten var først en smule skeptisk og spurte "kommer vi til å få bruk for det senere?". Selvfølgelig kommer vi til å få bruk for det senere! =D Bare se her:Så nå funderer jeg på om jeg burde skaffe meg LOVE også, for det kan jo brukes både i bryllupet og senere? Og burde jeg skaffe LOVE i sementstil eller i hvitt slik som på bildet nederst i venstre hjørne? De hvite bokstavene koster forresten 19,90 kr/stk på Skeidar dersom noen skulle lure, men jeg har sett at de har bokstaver i både hvit papp og umalt tre på Panduro også =)
Church pews

Bestisen min brukte 10 000(?) kr på blomster i bryllupet hennes nå i sommer, så med det friskt i minnet har jeg virkelig prøvd å gjøre alt jeg kan for å holde blomsterbudsjettet nede.

Blomster i kirken er et must føler jeg, men ingen har sagt noe om at kirkebenkene må pyntes med blomster =D

Ble så utrolig glad da jeg fant disse lysholderne på SparKjøp, så nå er spørsmålet: Male de hvit, eller ikke male de hvit?


Er litt redd for at telysene ikke skal lyse nok, så jeg har tenkt å bytte de ut med små kubbelys. Ellers er jeg ferdig med å sette bånd på de (alle 34!), så med mindre jeg bestemmer meg for å male de hvit, tror jeg faktisk at jeg kan si meg ferdig med benkedekorasjonene =)

Om jeg bare hadde hatt norgesglassene til Kristine hadde jeg definitivt prøvd meg på noe slikt:

Begge deler kan lett settes opp, lett fjernes OG brukes i festlokalet. GENIALT!

PS: Sorry, Kristine, var rett og slett umulig å gi deg et godt svar på kommentar, så da fikk du et eget innlegg i stedet =)
Kremmerhus

Det er så utrolig lett å tilpasse kremmerhus til sitt eget bryllupstema, og jeg blir like fascinert hver gang jeg ser en ny idé.Falt pladask da jeg så dette bildet:

Hvem tenker egentlig på at kakeservietter kan brukes til å lage kremmerhus? Kjemperomantisk med de blondelignende detaljene, så nå må jeg nok av gårde for å kjøpe kakeservietter =)
DIY: save the dates

Vi er så utrolig trege med å få de ut, men nå ser det ut som om de aller fleste har begynt å få de, så da skader det kanskje ikke å vise de frem på bloggen. Dessuten er det foreløpig ingen andre enn jeg, sjæ'sten og søskene mine som vet at jeg blogger, så da må det vel gå greit? =)

Idéen fikk jeg av Kristine, men selve fremgangsmåten fant jeg hos The Wedding Chicks. Her finner man også en mal, men jeg likte ikke helt at det stod June i stedet for juni. Dessuten starter engelske uker søndag og slutter lørdag, så på malen så det ut som om vi skulle gifte oss på en søndag når vi i realiteten gifter oss på en lørdag. Løsningen ble at jeg lastet ned malen, og gjorde deretter endringer ved hjelp av paint:  

Fordi printeren ikke hadde særlig mye farger igjen, og jeg var for lat til å kjøpe nytt blekk, ble det til at vi printet ut kort uten bilde. Bildene ble i stedet fremkalt "på-minuttet" hos Japan Photo, og klistret på kortet med 3D limputer:


Vi kunne ha stoppet her, men ville ha en ekstra ramme rundt kortet, så på baksiden limte vi dobbeltsidig teip langs kanten og 3 remser med magnetteip.

Deretter var det bare å sette kortet på en lys peachy blush bakgrunn. Ringene det er bilde av er forresten gifteringene våre =) Inni ringene står det gravert TH 23.06.12 - superfornøyd!

På baksiden står følgende:


Vi skal ha 300-350 gjester i bryllupet vårt, så å lage så mange save the dates var rett og slett uaktuelt, selv om det sikkert hadde vært det beste. Er så utrolig kjipt å måtte begynne å rangere venner og kjente =( Vi endte derfor opp med å kun lage til kjernegjengen.
Saturday's wedding

På lørdag var jeg og sjæ'sten invitert i bryllup, i samme lokal som det vi skal ha, så jeg har hatt sjæ'sten på besøk fra fredag kveld til igår kveld =D Var så utrolig kjekt å være der og få "feelingen" av lokalet. Spennende å tenke at neste gang vi er der blir det i vårt eget bryllup.

Kanskje ikke så vanskelig å gjette at de hadde blått som tema?

Borddekorasjonen var veldig ren og enkel. Likte godt at de hadde "farget" vannet i blomstervasene. Spesielt! Ser dere de små blå pakkene på hver serviett? Inni hver sånn lå utrolig god hvit sjokolade med navnene deres på!

Enkelte av blomstene hadde litt "skader", slik som den ene rosen der, stakkars. Brudeparet fikk nemlig blomstene for innkjøpspris i Oslo, og måtte dermed frakte de med bil til Bergen. Husker dere de røde stolene jeg nevnte i dette innlegget? Jeg fikk dessverre ikke tatt noen gode bilder på lørdag, men slik ser de ut:

Jeg personlig er ikke fan av stolene i og med at fargen "skriker" så fælt i forhold til de fargene vi har valgt, men vi krysser fingrene og håper på det beste!27 år gammel adjunkt. Vietnamesisk utenpå, men norsk-vietnamesisk innvendig. Utover dette liker jeg å tro at jeg er en kreativ liten sjel? =) Giftet meg 23. juni 2012, og nå venter vi vår førstefødte i oktober. En liten jente! Dette startet opprinnelig som en bryllupsblogg, men nå går det vel mer mot en mammablogg?
Siste kommentarerhits