Life update: 31.12.11

Herlighet, jeg kan ikke tro at 2011 er snart over! Hvor ble året av? Når det er sagt har jeg fortsatt vanskeligheter med å fatte at 2010 er over, og kan heller ikke skjønne at det er under 6 måneder til vi gifter oss - 25 uker for å være presis! Blir like sjokkert hver gang jeg logger meg på the knot:

Ellers håper jeg at alle har hatt en koselig (rom-)jul med familie, nære og kjære - fullstappet med masse god mat! Vet i hvert fall at jeg har fått litt for mye av sistnevnte, så trening venter meg på nyåret. NEDSIG! Sport, trening og svetting har aldri vært min greie, men 45 kg er til å dø av når man er en liten asiater. Til vanlig hadde jeg sikkert ikke giddet å bry meg, men nå henger brudekjolen i skapet og venter på meg. Jeg har som tradisjon å prøve kjolen omtrent hver 23. i måneden for å sjekke om den fortsatt passer, mens denne måneden har jeg bare latt være. Det sier litt?

Men men... nå må jeg hoppe i dusjen og gjøre meg klar for kvelden. Nyt de siste timene av 2011 folkens!
Tips: billige lysestaker, del 2

For ikke så lenge siden fortalte jeg om lysestaker for 10 kr/stk på Europris (les mer om det her) og trodde at det var det fineste alternativet jeg kom til å finne til en så rimelig pris, men der tok jeg visst feil. I går var jeg nemlig en tur innom Nille og fant ut at de hadde lignende lysestaker som de fra Europris, men billigere! Den høye (25 cm) kostet opprinnelig 29,90 kr/stk, mens den lave (20 cm) kostet 24,90 kr/stk. Nå er begge på salg for 8,97 kr/stk og 7,47 kr/stk! Synes det var altfor billig, så da måtte jeg slå til =D

.... og nå er jeg stolt eier av 56(?) lysestaker. Til sjæ'stens store fortvilelse..........
SYTTD: dress obsess

Jeg har drevet og sett på "Say yes to the dress" den siste tiden, og får rett og slett hakeslepp av enkelte av brudene.

Beklager hvis noen kunne tenkt seg denne kjolen, men jeg liker den ikke. Hvem søren bruker 34 000 dollar på en slik kjole? Er en Pnina Tornai one of a kind couture gown hvis det sier noen noe, men likevel... 34 000 dollar!? Folk må så klart få lov til å bruke så mye de vil på sitt eget bryllup, men jeg synes likevel at det i dette tilfellet er... drøyt? Det som er enda sykere er at moren var villig til å legge ut 100 000 dollar for datterens kjole - ja, HUNDRETUSEN DOLLAR! Episoden kan dere se her.
Groupon: bryllupsreise?

Har dere bestemt dere for hvor bryllupsreisen skal gå? Eller kanskje du ønsker et lite avbrekk før bryllupet med vennegjengen? Nå har du mulighet til å fly tur-retur for 229 kr! Prisen er dessverre eksludert flyplassavgifter, drivstofftillegg og andre skatter og avgifter, men jeg regner med at det uansett kommer til å lønne seg =)Kupongen er gyldig for reiser fra Oslo lufthavn Gardermoen til London, Roma, Milano, Amsterdam, Madrid, Barcelona, Helsinki, Stockholm, Hamburg, Berlin, München og Istanbul. Synes egentlig at dette virker for godt til å være sant, men sjæ'sten og jeg bestemte oss for å ta sjansen likevel og har allerede kjøpt 4 kuponger! Vi planlegger i første rekke å ta en tur til Tyskland på nyåret for å besøke familien, men hva vi har tenkt å bruke de resterende billettene på vet vi ikke helt enda. Bryllupsreisen er kanskje et alternativ? =)

For mer informasjon om dealen, trykk her.
Update: bloggdesign

Lillesøs driver og fikler med bloggdesignet mitt, så det blir litt ustabilt her inntil videre. Håper hun får fikset det i løpet av helgen.
Tid for julekort

Juletid innebærer også kortsending, så mamma ba meg om å kjøpe julekort for henne forleden. Hadde det kun vært ett kort hadde jeg nok dratt for å kjøpe, men når mamma sa hun trengte 10 kort... vel, da var det ikke noe annet valg enn å lage? Som mye annet her i verden er kort altfor overpriset, synes jeg!

Noen som ser hva som går igjen hos alle kortene, utenom fargene?

Denne lille, smarte saken her har blitt min nye venn! Min og bare min, Martha Stewart floral lace punch 
DIY: strømpebånd

Etter å ha lest Kristines innlegg hvor hun presenterte strømpebåndene sine, klødde det fælt i både fingrer og tanker. Jeg innså at jeg var misfornøyd med fargen på strømpebåndet mitt og måtte lage nytt!

Resultatet ble 2 nye strømpebånd; ett som skal kastes og ett til å beholde som minne.

Jeg driver ennå og vingler litt, for det finnes jo så mange fine forslag der ute som i tillegg er lett å lage, men tror nok at jeg skal klare å beherske meg. I det minste for en stund?

Kristine spurte meg hvordan jeg hadde laget mitt gamle, og her må jeg bare si: Sorry, jeg tok feil! Jeg lagde det i juli-august en gang, så det var ikke før jeg tittet på strømpebåndet igjen at jeg innså at jeg hadde svart feil. Jeg lagde det nemlig ved å sy sammen to bånd, og ikke ved å brette ett på langs og sy det sammen.

Men de nye strømpebåndene har jeg laget etter samme fremgangsmåte som jeg fortalte Kristine, altså:
1. Klippe silkebånd i riktig lengde (max dobbelt så lang som omkretsen av låret)
2. Brette båndet på langs
3. Sy båndet sammen
4. Vrenge båndet
5. Tre strikk gjennom båndet
6. Feste endene

Dersom man vil gjøre litt mer ut av båndet kan man inkludere 2 punkter til:
7. Klippe et stykke silkebånd og lime det rundt punktet hvor endene møtes
8. Sette på valgfri pynt =)


Blomstene jeg har satt på kommer fra et eldgammelt smykke jeg ikke har brukt på en evighet. Something old?

Blomstene var egentlig festet sammen som en trio, men jeg ville at strømpebåndene skulle se ut som om de hører sammen så da ble det bare sånn. Jeg er fornøyd!
Bridal wreath

Jeg har alldeles ikke grønne fingre, men finner stadig nye idéer til billige blomsteralternativ, så da må jeg jo dele det med dere =) Dette her er visstnok spirea, kjent som bridal wreath på engelsk, og har i følge Wikipedia (ja, for Wikipedia vet best) 80-100 arter i spireaslekten.  

Bildet ovenfor ser ut som en hvilken som helst hagebusk om sommeren, men titter du litt nærmere vil du oppdage at kvistene faktisk er ganske fine:  

Og kanskje bestemmer du deg for å ta noen kvister med hjem, for så å ende opp med noe slikt som på bildet under? 
McWedding

Kunne du tenkt deg å gifte deg på Mc Donald's? Ikke helt min greie, men det finnes faktisk folk der ute som gjør det.

Synes det virker utrolig sært, men det er vel opp til hver enkelt hvordan de velger å gifte seg. Les mer om saken på Aftenposten.
Update: flower girls

Valget falt til slutt på tyllkjolen etter innspill fra sjæ'sten om at den "gir mer volum nede og passer mer til små prinsesser"

Fikk kjolen i posten for en god del uker siden, men jeg har vært for lat til å stryke den kun for å vise den frem på bloggen. Den er nemlig hvitere enn brudekjolen min, og 7 små prinsesser i kritthvitt kommer til å få meg og min kjole til å se "skitten" ut, så da følte jeg at det ikke var noe poeng i å stryke den bare for å vise den frem. Skikkelig nedsig for jeg var heeelt overbevist om at kjolen min var hvit! Men uansett... i forgårs bestemte jeg meg for å stryke, så her har dere den:

Utrolig dårlig bilde som gjør at fargene ser kjipe ut, men kjolen er NYDELIG i virkeligheten - enda finere enn på det øverste bildet! Måtte så klart teste ut båndet jeg har laget til jentene, men sannsynligheten er stor for at jeg endrer båndet (kun fargen på båndet, ikke blomstene). Disse båndene lagde jeg nemlig før vi endret fargetema.

Jeg hadde egentlig planer om å endre kjolen til noe slikt sånn at det ikke var helt unødvendig å kjøpe den:

... meeen.. smarte meg lærte noe nytt og nyttig i forgårs: Tyll smelter/brenner om man stryker det på for høy varme. Oops! Alt jeg kan si er at jeg er UENDELIG glad for at det ikke var brudekjolen eller sløret som ble ødelagt =D

Så snart kjolen kommer på salg igjen legger vi inn en bestilling på 7 eksemplarer av denne kjolen:

Og forhåpentligvis blir det riktig denne gangen! Noen andre enn meg som ikke klarer å se særlig forskjell på den øverste kjolen (hvit) og denne siste her (ivory)?
Vårt monogram

Etter forespørsel fra kjære Kristine slenger jeg ut bilde av monogrammet vårt. Her er en versjon med kun initialene våre 

... og her er en versjon med navnene våre slik de skrives på vietnamesisk (ignorer den rare rosafargen):

Begge deler ble laget på Power Point og er superenkelt å få til! Vi valgte å ikke ha med dato, siden vi skal ha 2 bryllupsfeiringer, også var det ikke særlig poeng å få med etternavnet vårt heller - det er allerede likt! Hvorfor? Vi har nemlig et etternavn som er like vanlig som Hansen eller Olsen... Litt trist egentlig, men da slipper vi i hvert fall å tenke på navnebytte =)
DIY: card box

Noen som husker dette innlegget? Enkelte ting har man rett og slett ikke lyst til å begynne på, og dette var en av de tingene, men etter å ha utsatt prosjektet i flere uker bestemte jeg meg omsider for å begynne på det. Inspirasjonen ble til slutt dette bildet: 
... selv om jeg egentlig kunne tenkt meg noe slikt:

Jeg startet først med å dra til IKEA for å kjøpe KNATA eskene, 35 kr for 2 stk.

Ble en smule skuffet da jeg fant ut at jeg måtte sette de sammen på egenhånd, men det gikk heldigvis greit. Det er tross alt IKEA det er snakk om.Tada! Den ene esken gikk deretter fra å se slik ut:


... til å se slik ut:

... og endte til slutt opp med å se slik ut:


Og fordi jeg er så stolt slenger jeg på noen ekstra bilder! Tihi.. =D


Den andre esken fikk bare være sånn, stakkars:

For øyeblikket bruker jeg den "enkle esken" til oppbevaring av bryllupsting, og regner med at det også er det jeg kommer til å bruke begge eskene til i etterkant av bryllupet. Kanskje stable de slik som jeg har gjort på bildet under? Ser også nå at jeg kanskje ønsker å ha monogrammet vårt på fronten av esken. Hva tenker dere? 

PS: Greit, så har jeg eeegentlig ikke laget eskene selv. IKEA lagde de, jeg satte de sammen og resten er rett og slett pyntearbeid =D Enklere blir det ikke!
Miracles of makeup

Er helt sykt at sminke kan gjøre så stor forskjell. Jeg har slitt med kviser siden 9.-10. klasse og trodde jeg hadde det fælt, men etter å ha sett videoen under innser jeg at det finnes andre som har det langt verre enn meg der ute, og viktigst av alt; det finnes håp.
Life update: 02.12.11

Beklager bloggfraværet, men det at året snart er over og bryllupet nærmer seg med stormskritt tar knekken på meg. Jeg føler det er så masse som må gjøres, men klarer likevel ikke å gjøre noe, og nå vet jeg ikke helt om depresjonen skyldes mørketiden eller om jeg rett og slett har begynt å få bryllupsnerver.

Hele livet mitt har jeg feiret jul sammen med familien, mens jeg fra og med neste år må bytte på å feire jul (og andre særskilte dager) hos sjæ'sten sin familie i Oslo og min egen i Bergen. Utrolig rart, og jeg vet ikke helt om jeg er klar for det... Gleder meg så klart til å gifte meg med sjæ'sten og lage våre egne tradisjoner, men jeg er svært knyttet til familien min og synes det er ubehagelig vemodig at dette blir min siste jul hjemme som "singel". Skulle ønske mennesker var bygget opp av puslespillbiter, for da kunne vi delt oss og vært flere steder samtidig =D

Nytt siden sist er at Zupperia ikke lenger kan ordne maten i bryllupet vårt fordi de skal åpne to nye restauranter til våren. Dette hjalp så klart ikke på bryllupsangsten som har kommet krypende hos meg den siste tiden, men verdens beste mamma ordnet opp sånn at vi har noen til å ordne maten likevel. TUSEN TAKK, MAMMA!
Positivt: vi har noen til å ordne maten.
Negativt: det blir kanskje ikke like godt som på restaurant, og flere familiemedlemmer og bekjente må bidra slik at de går glipp av deler av bryllupet. Dessuten må VI kjøpe inn ALT av ingredienser. GREAT.27 år gammel adjunkt. Vietnamesisk utenpå, men norsk-vietnamesisk innvendig. Utover dette liker jeg å tro at jeg er en kreativ liten sjel? =) Giftet meg 23. juni 2012, og nå venter vi vår førstefødte i oktober. En liten jente! Dette startet opprinnelig som en bryllupsblogg, men nå går det vel mer mot en mammablogg?
Siste kommentarerhits