Life update: 06.08.13

Jeg lever altså, til tross for NULL blogging den siste tiden. Har hatt søskene mine på besøk nærmest hele sommerferien, fra de fikk sommerferie til søndag som var, så bloggingen har blitt lagt litt (ehh.. HELT) til side, men etter både oppfordring og oppmuntring fra mannen tror jeg at jeg er klar for å komme tilbake nå - eller prøve i det minste =)

Kort oppsummert har sommerferien blitt brukt på sying, strikking, maling av spisebord og stoler, diverse innkjøp og planlegging i tillegg til masse, masse avslapping. Har også feiret 1-års bryllupsdag med min kjære og plutselig blitt 27 og et steg nærmere 30. WÆÆ! =/ Bilder av diverse kommer så snart jeg får tatt bilder og overført de til pc'en, men dere kan jo få en titt på det ene strikkeprosjektet mitt så lenge:

Sånn ellers er jeg like gravid som før, det er 2 måneder til termin, magen vokser i rekordfart og jeg gjør alt jeg kan for å unngå å kjøpe klær jeg trolig ikke får bruk for etter fødselen. En utfordring til tider, but so far so good. Min største bekymring for øyeblikket er at jeg ikke skal passe inn i forloverkjolen jeg skal bruke 14. september, men det ordner seg vel. Takk og lov for at det ikke er så altfor lenge til!
Life update: 23.05.13

Gosj, dere. Bare én måned til jeg har vært gift i ett år, og nesten ett halvt år siden jeg skrev forrige innlegg. Men vet dere hva... Jammen har vi ikke vært så opptatt at vi til og med ikke har fått ut takkekortene, og det er jo bare drøyt? Nå er det seriøst på tide å ta seg selv i nakken og sette i gang! Selvfølgelig lettere sagt enn gjort når man tar 20 studiepoeng ved siden av jobben dette halvåret. Eksamen er om mindre enn 2 uker og jeg kan ikke akkurat skryte av at jeg har lest noe særlig heller =/


Når det gjelder bryllup og sånn elsker jeg å se gjennom bryllupsbildene, men det å begynne å skrive innlegg har jeg rett og slett NULL motivasjon til. Kanskje dere kan si fra om det er noe spesielt dere vil jeg skal vise frem, så kan jeg heller ta det derfra? Si gjerne også fra om det er noen prosjekter dere fortsatt venter på at jeg skal lage "how to" til som jeg ennå ikke har laget, så skal jeg prøve å få ordnet det også - så langt det lar seg gjøre i hvert fall. Tok nemlig ikke med meg hobbytingene da jeg flyttet til Oslo, så med tanke på at alt sånt fortsatt ligger hjemme hos mamma og pappa i Bergen blir det litt vanskelig med bilder og sånn.

Wææ, kan ikke tro at jeg faktisk blogger igjen! Tror jeg bare må komme meg inn i en slags rutine og prøve å blogge hver dag, selv om jeg ikke har noe særlig å blogge om, så får vi håpe blogglysten kommer tilbake om ikke så altfor lenge =) Kommer et litt mer spennende innlegg imorgen, lover!
Life update: 29.11.11

Jada, folkens. Nå er det jammen meg en god stund siden sist - igjen! Ser at det er mange nye kommende bruder som har kastet seg på bloggbølgen, det er jo gøy =) Ellers kan jeg meddele at det ikke har skjedd noe spesielt utenom det vanlige siden mitt forrige innlegg, men jeg har hatt nok å gjøre for å holde meg unna bloggingen for det om....

Først av alt; unnskyld til alle dere som stadig er innom her daglig bare for å bli skuffet over at jeg ikke har oppdatert! Kan tenke meg at dere er nysgjerrig på å se detaljer fra bryllupet, og jeg får så utrolig dårlig samvittighet av det. Det er ikke det at dere ikke skal få se, men akkurat nå er det mye annet jeg heller vil bruke tiden på. Bryllupet er liksom et tilbakelagt kapittel og det samme med bloggingen. Dessverre. Forhåpentligvis kommer lysten til å blogge tilbake om ikke så altfor lenge... Dette er uansett MIN blogg og jeg må jo få lov til å bestemme hva jeg vil blogge om og hvor ofte jeg blogger, ikke sant? =)

Men dere! Over til noe litt lystigere. Mannen og jeg reiser hjem til Bergen imorgen for å være med i dåp på lørdag; Vi skal være faddere!! =D

Som dere ser har hun omtrent ikke noe hår, så jeg har fått det ærefulle oppdrag å lage hårbånd. Gleder meg til å komme hjem imorgen så vi får testet hårbåndene på!Life update: 14.08.12

Over 1 måned siden forrige innlegg, men nå tror jeg at jeg endelig har klart å legge fra meg latskapen og er klar for litt skriving igjen. Inntil videre i hvert fall =) Siden sist har jeg blant annet...

fylt 26 og fått min aller første frokost på senga:


vært på bryllupsreise og kjørt omkring 2200 km på 2 uker:

feiret vår første måned sammen som mann og kone:

Regner med at dere er rimelig spent på å se detaljer fra bryllupet nå, så jeg tror jammen jeg skal gjøre det som Kristine og heller satse på å legge ut bilder av diverse detaljer i første omgang, også heller skrive litt mer utfyllende om det senere. Bryllupet var mer eller mindre som en utadæsjælopplevelse, så å prøve å sette ord på følelsene og skrive detaljert om dagen frister ikke noe særlig for øyeblikket. Noen som kjenner seg igjen?
Life update: 03.07.12

Bryllupsdagen gikk over alle forventninger takket være familie og venner som bidro både foran og bak kulissene - UBESKRIVELIG! Blir sippete her bare jeg tenker tilbake på det. Vi er så utrolig heldig som har så mange som er glad i oss og vet seriøst ikke hvordan vi skal gjengjelde all kjærligheten. Håper virkelig at hver enkelt vet hvor mye de betyr for oss.

Skulle ønske jeg kunne si at jeg har klart å lade batteriene, men sannheten er at jeg er dødssliten og dette med å vise frem bilder på bloggen kan ta sin tid. Vi valgte dessuten å ha mer enn én fotograf, og vi har ennå ikke fått bilder fra 2 av de, så med 2 bryllupsfeiringer blir det naturligvis en del bilder. Yikes! Håper dere er tålmodig, for til gjengeld blir det nok en del innlegg om ørtenvis av ulike detaljer her på bloggen etter hvert =) Er umulig å skrive om alt i bare ett innlegg!

Sånn ellers har vi hatt mamma, pappa og søsken, i tillegg til mormor, morfar og tante fra Tyskland på besøk siden torsdag på grunn av bryllupsfeiring nummer 2 på lørdag som var. Planen var at de skulle reise tilbake til Bergen på mandag, men de hadde det visst så kjekt at de bestemte seg for å bli til imorgen. Grugleder meg litt til morgendagen, for det er først da livet som gift "starter på ekte". Frem til nå har nemlig mamma, tante og mormor laget all maten... heheh..

---------

PS: det dere ser er bilde av ringene våre, kjolen og buketten. LOVE
Life update: 28.05.12

Håper alle har hatt en fin fridag og at alle har fått utnyttet dagen maksimalt! Jeg for min del hoster og harker som rakkern og stemmen er helt ødelagt. Alle rundt meg er superbekymret og prater om at jeg må ta vare på helsen og presser stadig i meg altfor mye mat, mens jeg prøver å unngå å overspise i fare for at brudekjolen ikke skal passe på dagen. Jaja.

Dagen i dag har likevel vært kjempekonstruktiv. Pappa er godt på vei med å fikse den stygge sceneveggen, og jeg har vært på møte med servitørene hjemme hos servitøransvarlig. Føler meg mye mer lettet nå som det er unnagjort, og har stor tro på alt kommer til å gå på skinner på selve dagen. Bordplasseringen er også nesten ferdig. Er bare noen få som ikke har gitt noe lyd fra seg, så vi aner ikke om de kommer eller ikke. Fristen gikk ut på lørdag, så da vi ringte idag var det noen som sa "er jo vanlig å komme når man ikke sier fra", men så var det noen som også sa at de ikke kunne komme da vi ringte de så jeg skjønner ingenting. Vietnamesere altså. Er nok greit å ringe de vi ikke har fått respons fra uansett.

Men men, da går jeg tilbake i sykedvale. Satser på at jeg kommer sterkere tilbake når helsen er på topp igjen! Håper det ikke er altfor lenge til med tanke på at bryllupet er om under 4 uker =/
Bryllupsplanlegging (1 mnd)

Og da var det plutselig bare 1 måned igjen til den store dagen. Angst? Ja. Ellers er det jo kanskje verdt å nevne at jeg prøvde brudekjolen idag, og den passet - SÅVIDT! Måtte rett på vekten for å sjekke, og tenkte jeg det ikke; 44 kg!! Jaja,må vel ned 2 kg til bryllupet jeg da... Wish me luck!

Sånn i forhold til gjøremålslisten min ser det faktisk ut som om vi begynner å komme i mål nå. Satser på å få unnagjort flere av de resterende punktene i løpet av denne uken og neste uke, for nå er det jammen ikke mye tid igjen. Planen er å få dratt til Oslo uken før bryllupet for å innrede leiligheten, få sått på vippeextensions og deretter reise tilbake til Bergen med sjæ'sten. Men nå spørs det jo om det blir noe tid til det.

Forklaringer: ferdig påbegynt ikke ferdig

BRUDEN:
Brudekjole - den har jeg fortalt om her
Underskjørt - det er sydd inn i kjolen.. genialt!
Slør
Festkjole - jeg har faktisk to. Dere kan se bilde av den ene her
Vietnamesisk nasjonaldrakt - vet ikke hvordan en slik ser ut? Se gjerne her
Hårpynt - har kjøpt, men vet ikke om jeg er helt fornøyd?
Hår
Sminke
Undertøy
Brudesko
Strømpebånd - har laget dette
Vippeextensions - planlegger å reise til Oslo helgen før for å få det ordnet der. Stoler ikke på stedene i Bergen.
Tannbleking
Negler - tanten min er negledesigner med egen salong, så det blir gratis =D
Øredobber/smykke/armbånd

BRUDGOMMEN:
Vietnamesisk nasjonaldrakt
Smoking - kjøpt fra House of singles
Skjorte - følger med i pakken til House of singles
Mansjettknapper
Belte - det blir bukseseler i stedet!
Sokker
Sløyfe og/eller slips
Sko - også fra House of singles. Egentlig litt dyre, men han fortjener det =)

MAID OF HONOUR og BRIDESMAIDS:
Vietnamesisk nasjonaldrakt
Kjole

BEST MAN og GROOMSMEN:
Vietnamesisk nasjonaldrakt
Slips

FLOWER GIRLS:
Kjole
Bånd - til å ha rundt livet. Ser slik ut.

BLOMSTER:

Brudebukett - jeg ønsker noe slikt
Bukett til jentene (10 stk) - skal matche brudebuketten, men være i en mindre versjon
Knapphullsblomster - har laget over 100 stk! Rare vietnamesiske tradisjoner...
Blomstervaser til kirken
Blomster til kirken - den som fikser det får frie tøyler så lenge blomstene er i riktige farger.
Blomstervaser til festlokalet
Blomster til festlokalet - har lyst på noe lignende dette

DIVERSE:
Sette opp budsjett
Fargetema - mer om det her
Save the dates - ferdiglaget og utsendt! Se her
Gjesteliste - den har blitt kuttet fra 350 til 300, og nå er den på 250 (på grunn av restriksjoner fra lokaleierne!)
Program for dagen
Program for selve festen
Liste med oversiktlig arbeidsfordeling
Paraply
Gifteringer - kjøpt og gravert, men jeg er innmari usikker
Ringpute - se her
Forkle til servitørene
Såpebobleblåser - ser slik ut
Invitasjoner - ferdig! Sneak peak her
Takkekort
Bryllupsreise - aner ikke, fordi sjæ'sten skal ordne alt.
Brudebil - boblen er skaffet!
"Just married"-banner til bilen - du kan se det her
Kremmerhus til å ha snop i til barna - ferdiglaget. Se her
Godteri, pikekyss og Crack-it-kjeks - litt gjenstår, men det meste i boks.
Card box - se her
Bilder av ulike detaljer, slik vi ønsker, sånn at det blir lettere for pyntehjelperne
Gjestetre - se her
Maling til gjestetre
Våtservietter til gjestetre - kjøper noen pakker når det nærmer seg
Boks(er) til våtservietter
Kurver til å dele ut gjestegaver/snop/såpebobler fra
Gaver til gjestene

FOTO og FILM:
Fotofolk
Filmfolk
Fotovegg i festlokal
Rekvisitter til "gøyale bilder" - se sniktitt her.
Bildeinspo til bryllupsbilder - har lagret masse bilder, men er langt i fra ferdig

PERSONER TIL VIELSEN:
Prest
Kor
Organist/pianist - det blir lillesøs!
Musiker(e)
Noen til å lese forbønner - min lillebror og sjæ'sten sin lillebror.
Noen til å bringe frem offergaver
Ministranter
Noen som tar ansvar for å kjøpe inn offergaver
Noen som tar ansvar for utdeling/innsamling av kirkeheftene
Noen som kan dele ut såpebobler
Noen som tar ansvar for dekorasjon (lys, blomster, løper...) - kan begynne å pynte etter kl.20.30 på fredagen.
Noen som har ansvar for å rydde bort dekorasjon etter vielsen

VIELSE:
Kirke
Papirarbeid, dåpsattest, prøvingsattest, etc.
Lesninger
Forbønner
Sanger
Cover til kirkehefter
Kirkehefter - er stadig små endringer, men satser på at de er ferdig trykket i løpet av neste uke!
Frukt OG blomster til offertorium
Treenighetslys
Lysestake(r) til treenighetslys
Kirkeløper - dette er planen.. og jeg er ferdig =D
Dekorasjon til benkene - har kjøpt disse
Generalprøve - gjennomgang i kirken onsdag før bryllupet

PERSONER TIL FESTEN I BERGEN:
Toastmaster - vi skal ha to og vi er SÅ TAKKNEMLIGE for at de takket ja!!
Servitører - 14 stk er klar for den store dagen!
Band - lillebror-in-law har ordnet band =D
DJ/noen som kan styre musikken under og etter middagen
En som styrer prosjektoren
Hjelp til å ordne blomstene
Hjelp til å bære på plass stoler og bord
Hjelp til å dekke på
Hjelp til å sette frem blomster og annen pynt på bordene
Hjelp til dekorasjon av selve lokalet
Noen som kan hjelpe til på kjøkkenet
Noen som kan ta oppvasken fortløpende
Noen som kan ta ansvar for baren

FEST:
Lokal
Restaurant
Stoff til oppheng - har fått låne stoff av de vi var i bryllup til i oktober til å dekke den store stygge sceneveggen!
Bordduk - har fått låne av noen vi kjenner, men må ta en tur dit og telle dukene for å sjekke om vi har nok.
Bordløper - må vite lengdene til de ulike langbordene før jeg kan sy inn endene. Ordnes i løpet av neste uke. Dette er tanken.
Bestikk/glass/servise
Engangsbestikk/-glass/-servise til afterparty
Bordnummer - om du ikke har fått det med deg, så ser de slik ut
Stearinlys
Telys
Lysestaker - de ser dere her og her
Telysholdere - har kjøpt en del, men trenger nok flere
Bordplassering - lørdag går fristen ut, så da skal jeg få gjort ferdig bordplasseringen til feiringen i Bergen. Svigers fikser Oslo.
Plasshenvisning/bordkart - har tenkt litt, men enda ikke bestemt noe..
Servietter - kjøpt og klart! Nå må jeg bare få brettet de... usj..
Musikk-/lydanlegg
Fancy lys(-setting) - følger med i "musikkpakken"
Piano (og andre instrumenter?) - er piano i lokalet. Bandfolka tar med egne instrumenter.
Prosjektor
Lysbilde-/filmfremvisning - har både familie og venner som lager =)
Taler - alt i forhold til underholdningen er hemmelig for meg og sjæ'sten, men regner da med at det blir taler?
Sang og underholdning - har delegert bort denne jobben til forloverne våre.. deilig!
Sanger/musikk - må dobbeltsjekke med den jeg har gitt jobben til
Sang til brudevalsen
Brudevals - øve, øve, øve!

MAT og DRIKKE:
Meny - gosj... FORTSATT under diskusjon
Salt og pepper - må fortsatt putte salt og pepper i de 84 bøssene...
Tannpirkere
Sugerør
Kake - det blir Molière på feiringen i Bergen og Pascal på feiringen i Oslo.
Kakestativ
Kakedekorasjon (brudepar på toppen)
Frukt
Kaffe og te
Brus
Juice/blandevann)
Isbiter
Alkohol (vin, øl, champagne, etc.)
Life update: 14.05.12

Litt stille på bloggfronten siden torsdag på grunn av konfirmasjon til lillesøs. Om noen trodde bartene var til bryllupet må jeg dessverre skuffe dere; de var til lillesøs sin konfirmasjon!

Litt dårlig med bilder her på maskinen for øyeblikket, så dette får duge inntil videre. Slenger like godt med noen inspirasjonsbilder så dere skjønner hva det går i =)


Sånn ellers har sjæ'sten vært på besøk i Bergen denne helgen, men vi har ikke fått gjort noe bryllupsrelatert. ANGST!! Har ikke fått øvd noe særlig på brudevalsen og det er ikke akkurat god tid igjen til bryllupet. Danseløver er vi i hvert fall ikke, så dette kan bli interessant... Heldigvis skal sjæ'sten til Bergen i hvert fall én gang til før bryllupet, og jeg satser på å få reist til Oslo én gang før bryllupet jeg også.

Men gladnyheter, dere! Pappa spurte plutselig etter babybilder og andre gamle bilder/videoer av sjæ'sten, så jeg regner med det blir prosjektorvisning av noe slag =D jeg er litt skeptisk med tanke på at mamma og pappa har samlet opp så mye rart av meg i løpet av årene, men er også KJEMPESPENT! Noe sier meg at jeg kommer til å sippe som en unge, for jeg har en tendens til å grine av alt, i alle anledninger, uansett. Tragisk? Ja.

Og helt til slutt: Jeg har bevisst gått inn for å ikke dele bloggen med noen andre enn søskene mine og sjæ'sten, for å holde detaljer hemmelig og ikke føle at jeg skuffer ved at ting kanskje ikke blir som jeg tenker her på bloggen på selve dagen. Men siden noen nære og kjente likevel har funnet veien inn hit; denne beskjeden er til vår kjære ikke-biologiske familie:

VI ER UTROLIG, UENDELIG, UBESKRIVELIG TAKKNEMLIGE FOR ALT DERE GJØR FOR OSS!!
- veldig kort oppsummert.

God og (stapp-)mett!

Dagen idag startet med kakesmaking hos Pascal kl.11 og vi fikk til og med hilse på selveste Herr Pascal - med fransk aksent - bedre service skal man lete lenge etter! Herr Pascal var en kjempesjarmerende kar, og kakene vi kunne velge mellom var:

Bringebærmousse - god, men ikke god nok.

Mørk sjokolademousse - utrolig god, men en smule mektig.

Pasjonsfruktmousse - utrolig god, men kanskje en smule for syrlig.

Vi klarte ikke å bestemme oss for sjokolademousse eller pasjonsfruktmousse, så da ble Herr Pascal innkalt og vi gikk bort i fra sjokolademoussen med en gang selv om vi likevel ikke var helt sikre på syrligheten i pasjonsfruktmoussen. Herr Pascal kunne så klart gjøre kaken søtere, men anbefalte oss å beholde kaken slik den var, så da fikk vi med oss 4 kakebiter GRATIS(!!) sånn at vi heller kunne spise de etter middag. Og jammen hadde han rett. Smaksopplevelsen var helt annerledes - rett og slett fantastisk!

I ettermiddag gikk turen til Chi Restaurant & Bar i Lillestrøm hvor vi blant annet spiste følgende:Jeg var litt for ivrig med å spise, fikk ikke tatt bilde av de 3 andre rettene, så dere får heller se bedre bilder etter bryllupet =) Om dere lurer på hvorfor det er så himla mye mat, så er det fordi det er vanlig med 6 retter i vietnamesiske bryllup: 1 suppe, 2 mellomretter og 3 hovedretter. 
Life update: 02.05.12

Jeg lever! Mandag kveld ble jeg plutselig hentet av bestis og gutta hjemme hos svigers, og kjørt til en såkalt hytte i Son. Tid for utdrikningslag, og gjett om jeg ble overrasket!! Var så utrolig gøy, og ikke minst en etterlengtet sammenkomst med gjengen; Bergensgjengen, jeg er uendelig glad i dere! Ser ikke helt bort i fra at det plutselig dukker opp noen bilder på FB, så skal dele med dere når den tid kommer - kanskje....det spørs om ikke bildene (og videoene!!) burde vært sensurert for menneskeheten =/

Sånn ellers har sjæ'sten og jeg kjørt litt frem og tilbake mellom Strømstad, Svinesund og Nordby idag, og fått kjøpt blant annet:
- 5 strøsselpakker med ulike typer strøssel i rosa og hvitt
- 36 sjokoladeplater "till bakning & dessert"
- 5 kg Marshmallows
- 9 kg Love Hearts


... og 42 sett av disse salt- og pepperbøssene:

Galskap? Ja! Helt nødvendig? Kanskje ikke...

Men uansett; etter Sverige gikk turen til Alna Senter for å velge tapet og maling til leiligheten vår, og for å kjøpe treningssko til meg.

Og nå sitter jeg her og blogger på pc'en mens sjæ'sten sitter på Mac'en. Selvstendighet og det å kunne ha "egne liv" i forholdet er kjempeviktig, synes jeg, så for meg er det helt greit å være sjæ'ster uten å være oppi hverandre 24 timer i døgnet =)
Life update: 29.04.12

Imorgen tidlig går turen til Oslo, og jeg skal være der én uke, så det blir nok ganske sporadisk blogging her fremover. Planen i Oslo ser foreløpig slik ut:

Planen var egentlig at sjæ'sten skulle kjøre til Bergen denne helgen for å så smått begynne å flytte tingene mine til Oslo, men det hele ble drastisk endret da guttene klarte å planlegge overraskelsesutdrikningslag med reise til England akkurat denne helgen. Stakkars sjæ'sten ble lurt trillrundt, han var jo så innstilt på å kjøre til Bergen, så jeg ser veldig frem til å høre alle detaljene når jeg ser han imorgen!

Men jenter, lykke til med planleggingen så lenge! Jeg skal prøve å komme med litt oppdateringer i løpet av uken, men akkurat nå må jeg nok starte på pakkingen. Typisk at jeg alltid overpakker. Og hva skal jeg pakke med meg når langtidsvarselen ser slik ut?!
Boble i boks!

Sjæ'sten min er så flink! Han har nemlig klart å skaffe oss en boble til bryllupet =D


Nysgjerrig på hvordan han fikk det til? Han registrerte seg på nettforumet til Volkswagen Auto Club Bergen og tok kontakt med medlemmene der =) Supersnille og hjelpsomme mennesker, og prisen var alldeles ikke ille i forhold til hva vi hadde forventet oss! Vi er kjempetakknemlig og gleder oss fælt til å kjøre Grynet - jupps, det er det den heter =D
Bryllupsplanlegging (2 mnd)

Her går det jammen unna. Litt rart å tenke at om nøyaktig 2 måneder på denne tiden er det full fest =) Er så deilig å vite at vi snart er i mål, men også superstressende - særlig når jeg vet at det fortsatt er en del som gjenstår. Men vet dere hva? Jeg er kvitt alle de røde punktene!

Eller i hvert fall nesten. Er ett rødt punkt igjen: sjæ'sten må kjøpe belte og nye sokker. Heheh.. Det er fortsatt mange punkter som ikke er helt 100% ferdig, men vi har i det minste fått satt i gang prosessen med å få punktene ferdig, så da er vi fornøyd.   

Forklaringer: ferdig påbegynt ikke ferdig

BRUDEN:
Brudekjole - den har jeg fortalt om her
Underskjørt - det er sydd inn i kjolen.. genialt!
Slør
Festkjole - jeg har faktisk to. Dere kan se bilde av den ene her
Vietnamesisk nasjonaldrakt - vet ikke hvordan en slik ser ut? Se gjerne her
Hårpynt - har kjøpt, men vet ikke om jeg er helt fornøyd?
Hår - på tide med en prøvetime
Sminke - mangler fortsatt en vannfast og oljefri eyeliner, lipliner...
Undertøy
Brudesko
Strømpebånd - har laget dette
Vippeextensions - holder på å sjekke priser på ulike steder rundt omkring i Bergen
Tannbleking
Negler - tanten min er negledesigner med egen salong, så det blir gratis =D
Øredobber/smykke/armbånd

BRUDGOMMEN:
Vietnamesisk nasjonaldrakt
Smoking - kjøpt fra House of singles
Skjorte - følger med i pakken til House of singles
Mansjettknapper
Belte(?) og sokker
Sløyfe og/eller slips
Sko - også fra House of singles. Egentlig litt dyre, men han fortjener det =)

MAID OF HONOUR og BRIDESMAIDS:
Vietnamesisk nasjonaldrakt
Kjole

BEST MAN og GROOMSMEN:
Vietnamesisk nasjonaldrakt
Slips

FLOWER GIRLS:
Kjole
Bånd - til å ha rundt livet. Ser slik ut.

BLOMSTER:

Brudebukett - jeg ønsker noe slikt
Bukett til jentene (10 stk) - skal matche brudebuketten, men være i en mindre versjon
Knapphullsblomster - har laget over 100 stk! Rare vietnamesiske tradisjoner...
Blomstervaser til kirken
Blomster til kirken - den som fikser det får frie tøyler så lenge blomstene er i riktige farger.
Blomstervaser til festlokalet
Blomster til festlokalet - har lyst på noe lignende dette

DIVERSE:
Sette opp budsjett
Fargetema - mer om det her
Save the dates - ferdiglaget og utsendt! Se her
Gjesteliste - den har blitt kuttet fra 350 til 300, og nå er den på 250 (på grunn av restriksjoner fra lokaleierne!)
Program for dagen
Program for selve festen
Liste med oversiktlig arbeidsfordeling
Paraply
Gifteringer - kjøpt og gravert, men jeg er innmari usikker
Ringpute - se her
Forkle til servitørene
Såpebobleblåser - ser slik ut
Invitasjoner - ferdig! Sneak peak her
Takkekort
Bryllupsreise - aner ikke, fordi sjæ'sten skal ordne alt.
Brudebil - boblen er skaffet!
"Just married"-banner til bilen - du kan se det her
Kremmerhus til å ha snop i til barna - ferdiglaget. Se her
Godteri, pikekyss og Crack-it-kjeks - skal ta en tur (eller flere) til Sverige neste gang jeg drar til Oslo.
Card box - se her
Bilder av ulike detaljer, slik vi ønsker, sånn at det blir lettere for pyntehjelperne
Gjestetre - se her
Maling til gjestetre
Våtservietter til gjestetre - kjøper noen pakker når det nærmer seg
Boks(er) til våtservietter
Kurver til å dele ut gjestegaver/snop/såpebobler fra
Gaver til gjestene

FOTO og FILM:
Fotofolk
Filmfolk
Fotovegg i festlokal
Rekvisitter til "gøyale bilder" - se sniktitt her.
Bildeinspo til bryllupsbilder - har lagret masse bilder, men er langt i fra ferdig

PERSONER TIL VIELSEN:
Prest
Kor
Organist/pianist - det blir lillesøs!
Musiker(e)
Noen til å lese forbønner - min lillebror og sjæ'sten sin lillebror.
Noen til å bringe frem offergaver
Ministranter - listen er klar, må bare få sagt fra til de det gjelder.
Noen som tar ansvar for å kjøpe inn offergaver
Noen som tar ansvar for utdeling/innsamling av kirkeheftene
Noen som kan dele ut såpebobler
Noen som tar ansvar for dekorasjon (lys, blomster, løper...) - kan begynne å pynte etter kl.20.30 på fredagen.
Noen som har ansvar for å rydde bort dekorasjon etter vielsen

VIELSE:
Kirke
Papirarbeid, dåpsattest, prøvingsattest, etc.
Lesninger
Forbønner
Sanger
Cover til kirkehefter
Kirkehefter - har sendt de inn til trykking, så nå venter vi spent!
Frukt OG blomster til offertorium
Treenighetslys
Lysestake(r) til treenighetslys
Kirkeløper - dette er planen.. og jeg er ferdig =D
Dekorasjon til benkene - har kjøpt disse
Generalprøve - gjennomgang i kirken onsdag før bryllupet

PERSONER TIL FESTEN I BERGEN:
Toastmaster - vi skal ha to og vi er SÅ TAKKNEMLIGE for at de takket ja!!
Servitører - vi har skaffet 12 stk foreløpig, men tallet er ikke endelig før vi er sikker på antall bord.
Band - lillebror-in-law har ordnet band =D
DJ/noen som kan styre musikken under og etter middagen
En som styrer prosjektoren
Noen som tar ansvar for blomstene
Hjelp til å bære på plass stoler og bord
Hjelp til å dekke på
Hjelp til å sette frem blomster og annen pynt på bordene
Hjelp til dekorasjon av selve lokalet
Noen som kan hjelpe til på kjøkkenet
Noen som kan ta oppvasken fortløpende
Noen som kan ta ansvar for baren

FEST:
Lokal
Restaurant
Stoff til oppheng - har fått låne stoff av de vi var i bryllup til i oktober til å dekke den store stygge sceneveggen!
Bordduk - har fått låne av noen vi kjenner, men må ta en tur dit og telle dukene for å sjekke om vi har nok.
Bordløper - må vite lengdene til de ulike langbordene før jeg kan sy inn endene. Dette er tanken.
Bestikk/glass/servise
Bordnummer - om du ikke har fått det med deg, så ser de slik ut
Stearinlys
Telys
Lysestaker - de ser dere her og her
Telysholdere - har kjøpt en del, men trenger nok flere
Bordplassering - har så smått begynt på bordplasseringen til feiringen i Bergen, se her. Svigers fikser plasseringen i Oslo.
Plasshenvisning/bordkart - har tenkt litt, men ikke bestemt noe..
Servietter - kjøpt og klart! Nå må jeg bare få brettet de... usj..
Musikk-/lydanlegg - venter på klarsignal fra lillebror-in-law (han kan sånt), så er avtalen i boks!
Fancy lys(-setting) - følger eventuelt med i "musikkpakken"
Piano (og andre instrumenter?) - er piano i lokalet. Bandfolka tar med egne instrumenter.
Prosjektor
Lysbilde-/filmfremvisning - har både familie og venner som vil lage =)
Taler
Sang og underholdning - har delegert bort denne jobben til forloverne våre.. deilig!
Sanger/musikk
Sang til brudevalsen
Brudevals - øve, øve, øve!

MAT og DRIKKE:
Meny - under diskusjon
Salt og pepper
Tannpirkere
Sugerør
Kake - det blir Molière på feiringen i Bergen og Pascal på feiringen i Oslo. Nå må vi bare bestemme oss for hvordan kaken(e) skal se ut!
Kakestativ
Muffins(?) - søsteren min sier hun vil lage, men har fortsatt ikke bestemt meg..
Kakedekorasjon (brudepar på toppen)
Frukt
Kaffe og te
Brus
Juice/blandevann)
Isbiter
Alkohol (vin, øl, champagne, etc.) - har gitt liste til sjæ'sten. Han kjøper i Sverige.
Life update: 24.03.12

Sjæ'sten er i Bergen denne helgen, så vi prøver å få unnagjort så mange bryllupsrelaterte ting som mulig nå som vi er sammen. Han kom onsdag kveld, og vi har allerede fått gjort følgende:

Torsdag kveld hadde vi vår siste samtale med presten hvor vi gjennomgikk de siste detaljene, avtalte tid for gjennomgang av vielsen og snakket generelt om forholdet vårt og hva vi ønsket at han skulle preke om i vielsen. Vi fikk også vite at vi kunne komme og pynte kirken kvelden før fordi vi blir de første som skal være i kirken på lørdag. Utrolig deilig! Jeg kjente definitivt at tårene presset på etter hvert som detaljene kom på plass og vi måtte snakke om kjærligheten oss i mellom. Ingen tvil om at jeg kommer til å grine i bryllupet - og det blir masse grining!

Når det gjelder kaken har vi endelig fått bestemt oss for smak, så nå må vi bare finne ut hvordan vi vil at den skal se ut. Heldigvis trenger vi ikke å bestemme oss før mandagen før bryllupet, for det er først da at konditoren skal ringe oss og bekrefte de siste detaljene før hun gjør innkjøp av varer og begynner på kaken vår =)

Brudevalsen er et kapittel for seg, men nå har vi i det minste valgt sang og fått begynt på øvingen. Problemet er at sjæ'sten og rytme ikke hører særlig godt sammen, så jeg ler meg i hjel til tider av at han er så vimsete og at han kan bli svimmel av å danse vals? Litt progresjon er det i hvert fall, så vi får håpe og krysse alt vi har for at vi blir flinkere på 3 måneder =)

Angående boblen har vi endelig mannet oss opp til å spørre naboen, men fikk vite at bremsene ikke er i orden og at bilen må EU-godkjennes først. Var godt mulig han skulle fikse det om et par måneder sa han, så vi kunne ta kontakt igjen på et senere tidspunkt. Heldigvis henviste naboen oss til Volkswagen Auto Club som han er medlem i, så vi fikk et nummer vi kunne kontakte også ta det derfra. Om vi var heldig å få tak i formannen i klubben skulle han visstnok være veldig behjelpelig med å finne noen som har en boble =D Hurra, hurra!

Nå må jeg tilbake til matlaging. Vi feirer nemlig lillesøs sin 18-årsdag på forskudd i dag - med masse, masse mat.
Bryllupsplanlegging (3 mnd)

Herlighet, det er bare 3 måneder igjen! Tiden har sust av gårde etter nyttår og jeg mistenker sterkt at de neste månedene ikke kommer til å gå noe særlig saktere. Siden sist jeg oppdaterte (for 4 måneder siden, les mer her) har vi fått en god del flere punkter i boks, men det er fortsatt en del som gjenstår. Nå ser jeg at det begynner å bli en god del blå punkter, så kanskje det hadde vært en idé å begynne å gjøre ferdig hvert punkt i stedet for å ha stadig flere og flere halvferdige punkter?

Forklaringer: ferdig påbegynt ikke ferdig

BRUDEN:
Brudekjole - den har jeg fortalt om her
Underskjørt - det er sydd inn i kjolen.. genialt!
Slør
Festkjole - jeg har faktisk to. Dere kan se bilde av den ene her
Vietnamesisk nasjonaldrakt - vet ikke hvordan en slik ser ut? Se gjerne her
Hårpynt - har kjøpt, men vet ikke om jeg er helt fornøyd?
Hår - har ordnet person, men ikke bestemt frisyre enda
Sminke - har begynt å handle inn ny sminke
Undertøy
Brudesko
Strømpebånd - har laget dette
Vippeextensions
Tannbleking
Negler - tanten min er negledesigner med egen salong, så det blir gratis =D
Øredobber/smykke/armbånd

BRUDGOMMEN:
Vietnamesisk nasjonaldrakt
Smoking - kjøper fra House of singles så snart jeg får tatt turen til Oslo!
Skjorte - følger med i pakken til House of singles
Mansjettknapper
Belte(?)
Slips - har kjøpt, men på impuls, så er godt mulig vi må kjøpe nytt. Dessuten følger det med sløyfe i smokingpakken
Sko - kjøpes også fra House of singles. Egentlig litt dyre, men han fortjener det =)

MAID OF HONOUR og BRIDESMAIDS:
Vietnamesisk nasjonaldrakt
Kjole

BEST MAN og GROOMSMEN:
Vietnamesisk nasjonaldrakt
Slips

FLOWER GIRLS:
Kjole - vi har mottatt 5 av disse i ivory og venter på at de 2 resterende skal komme i posten.
Bånd - til å ha rundt livet. Ser slik ut.

BLOMSTER:

Brudebukett - jeg ønsker noe slikt
Bukett til jentene (10 stk) - skal matche brudebuketten, men være i en mindre versjon
Knapphullsblomster - har laget over 100 stk! Rare vietnamesiske tradisjoner...
Blomstervaser til kirken
Blomster til kirken
Blomstervaser til festlokalet
Blomster til festlokalet - har lyst på noe lignende dette

DIVERSE:
Sette opp budsjett
Fargetema - mer om det her
Save the dates - ferdiglaget og utsendt! Se her
Gjesteliste - den har blitt kuttet fra 350 til 300, og nå er den på 250 (på grunn av restriksjoner fra lokaleierne!)
Program for dagen
Program for selve festen
Paraply
Gifteringer - kjøpt og gravert, men jeg er innmari usikker
Ringpute - se her
Forkle til servitørene
Såpebobleblåser - ser slik ut
Invitasjoner - ferdig! Sneak peak her
Takkekort
Bryllupsreise - aner ikke, fordi sjæ'sten skal ordne alt.
Brudebil - vi vil ha en slik
"Just married"-banner til bilen - du kan se det her
Kremmerhus til å ha snop i til barna - ferdiglaget. Se her
Godteri, pikekyss og Crack-it-kjeks - skal ta en tur (eller flere) til Sverige neste gang jeg drar til Oslo.
Card box - se her
Bilder av ulike detaljer, slik vi ønsker, sånn at det blir lettere for pyntehjelperne
Gjestetre - se her
Maling til gjestetre
Våtservietter til gjestetre
Boks(er) til våtservietter
Kurver til å dele ut gjestegaver/snop/såpebobler fra - må pyntes litt før de er klar
Gaver til gjestene

FOTO og FILM:
Fotofolk
Filmfolk
Fotovegg i festlokal
Rekvisitter til "gøyale bilder" - se sniktitt her.
Bildeinspo til bryllupsbilder - har lagret masse bilder, men er langt i fra ferdig

PERSONER TIL VIELSEN:
Prest
Kor
Organist/pianist - det blir lillesøs!
Musiker(e)
Noen til å lese forbønner
Noen til å bringe frem offergaver
Ministranter - listen er klar, må bare få sagt fra til de det gjelder.
Noen som tar ansvar for å kjøpe inn offergaver
Noen som tar ansvar for utdeling/innsamling av kirkeheftene
Noen som kan dele ut såpebobler
Noen som tar ansvar for dekorasjon (lys, blomster, løper...) - kan begynne å pynte etter kl.20.30 på fredagen.
Noen som har ansvar for å rydde bort dekorasjon etter vielsen

VIELSE:
Kirke
Papirarbeid, dåpsattest, prøvingsattest, etc.
Lesninger
Forbønner
Sanger
Cover til kirkehefter
Kirkehefter - nesten klar for trykking.. bare noen små justeringer igjen!
Frukt OG blomster til offertorium
Treenighetslys
Lysestake(r) til treenighetslys
Kirkeløper - dette er planen.. og jeg er ferdig =D
Dekorasjon til benkene - har kjøpt disse, så nå må vi bare få kjøpt lys =)
Generalprøve - gjennomgang i kirken onsdag før bryllupet

PERSONER TIL FESTEN I BERGEN:
Toastmaster - vi skal ha to og vi er SÅ TAKKNEMLIGE for at de takket ja!!
Servitører - vi har skaffet 11 stk foreløpig, men tror vi trenger omkring 15?
Band - lillebror-in-law har ordnet band =D
DJ/noen som kan styre musikken under og etter middagen
En som styrer prosjektoren
Noen som tar ansvar for blomstene
Hjelp til å bære på plass stoler og bord
Hjelp til å dekke på
Hjelp til å sette frem blomster og annen pynt på bordene
Hjelp til dekorasjon av selve lokalet
Noen som kan hjelpe til på kjøkkenet
Noen som kan ta oppvasken fortløpende
Noen som kan ta ansvar for baren

FEST:
Lokal
Restaurant
Stoff til oppheng - har fått låne stoff av de vi var i bryllup til i oktober til å dekke den store stygge sceneveggen!
Bordduk - har fått låne av noen vi kjenner, men må ta en tur dit og telle dukene for å sjekke om vi har nok.
Bordløper - må vite lengdene til de ulike langbordene før jeg kan sy inn endene. Dette er tanken.
Bestikk/glass/servise
Bordnummer - om du ikke har fått det med deg, så ser de slik ut
Stearinlys
Telys
Lysestaker - de ser dere her og her
Telysholdere - har kjøpt en del, men trenger nok flere
Bordplassering - har så smått begynt på bordplasseringen til feiringen i Bergen. Svigers fikser plasseringen i Oslo.
Plasshenvisning/bordkart
Servietter - kjøpt og klart! Nå må jeg bare få brettet de... usj..
Fancy lys(-setting) - er lys i lokalet, men vet ikke om det er fancy nok..
Musikk-/lydanlegg - er anlegg i lokalet, men er usikker på om det er bra nok
Piano (og andre instrumenter?) - er piano i lokalet. Bandfolka tar med egne instrumenter.
Prosjektor
Lysbilde-/filmfremvisning - har både familie og venner som vil lage =)
Taler
Sang og underholdning - har delegert bort denne jobben til forloverne våre.. deilig!
Sanger/musikk
Sang til brudevalsen
Brudevals

MAT og DRIKKE:
Meny - under diskusjon
Salt og pepper
Tannpirkere
Sugerør
Kake - det blir kake fra Molière, så nå må vi bare bestemme oss for hvordan kaken skal se ut.
Kakestativ
Muffins(?) - søsteren min sier hun vil lage, men har ikke helt bestemt meg..
Kakedekorasjon (brudepar på toppen)
Frukt
Kaffe og te
Brus (og juice/blandevann)
Isbiter
Alkohol (vin, øl, champagne, etc.) - har gitt liste til sjæ'sten. Han kjøper i Sverige.
Update: ringputen

Etter at jeg skrev innlegget om ringputen fant jeg ut at jeg synes den så litt kjedelig ut, så nå har jeg lagt til blonder:

Ringputen er fortsatt hvit, men jeg synes blondene gjør den litt mer interessant?

Spesielt kjekt er det når man kan bruke ting man allerede har liggende. Dette er nemlig de samme blondene som de jeg har brukt på bobletubene og på invitasjonseskene =)

Så nå får vi bare krysse fingrene for at jeg ikke plutselig finner ut at jeg vil endre på den igjen! Har allerede sittet og fundert litt på om jeg skal droppe det ferskenfargede båndet helt, eller kanskje bytte ut båndene som er der med et ferskenfarget bånd som er like bredt som det kremfargede.. hmm...
Update: kirkeløper, del 2

Akkurat da jeg trodde at kirkeløperen var ferdig fant jeg ut at spraylimen ikke fungerte så godt, så nå må jeg lime rosebladene på, blad for blad, med limpistol. Yay me! Jeg har holdt på i ett par timer nå og har bare fått fullført 3 m. 18 m igjen med andre ord.  

Er superkjipt, men jeg innser at gnåling ikke fører noen vei.


Så nå prøver jeg å ha denne innstillingen:

Denne bruden tror forresten hun er gal med sine 7000 roseblader. Jeg har over 40 000!
Life update: 14.01.12

Befinner meg for øyeblikket hos svigers i Oslo, men om et par timer går turen videre til Tyskland med sjæ'sten. Gleder meg masse! Skal være der i 1 uke og besøke mine onkler, tanter, fettere og kusiner som sjæ'sten aldri har hilst på før. Tenkte det kunne være greit med et "første møte" før selve bryllupet? =) Ellers kan jeg jo fortelle at vi har vært på House of singles for å se etter bryllupsantrekk til sjæ'sten. Han så kjekk ut forfra, men bakfra var han dessverre bare kjekk fra livet og ned... hahah! Stor sannsynlighet for at det bare er jeg som er litt for perfeksjonist i forhold til hvordan en smoking skal sitte på kroppen da, så med mindre vi finner noe bedre i Tyskland blir det nok smoking (og sko) fra House of singles. Utrolig deilig å vite at vi er enda et skritt nærmere å få ting på plass!

Men men.. må nesten hjelpe sjæ'sten med å pakke ferdig jeg nå. Er godt mulig at jeg ikke gir lyd fra meg før vi kommer tilbake til Norge, så dere får ha lykke til med bryllupsplanlegging og alt annet så lenge!
Update: kirkeløper, del 1

Dette må seriøst være noe av det verste jeg noensinne har funnet på å gjøre! Å farge over 40 000 roseblader er en fæl jobb i seg selv, men å lime de fast må være enda verre!

Etter å ha stått krumbøyd over vasken i nærmere 4 timer endte jeg tilslutt opp med dette resultatet:

Litt mørkere enn forventet, men etter at de hadde fått ligge og tørke i noen dager endte de opp med å se noenlunde slik ut:

Turen gikk deretter (selvfølgelig) til IKEA, hvor jeg kjøpte 21 m med stoff. Bredden var 140 cm, og etter å ha målt kirkegangen fant jeg ut at den også var 140 cm. Jeg ville ikke at løperen skulle se ut som et vegg-til-vegg-teppe, så bestemte meg for at jeg måtte gjøre stoffet mindre i bredden. 

Men synet av så masse stoff gjorde at jeg ikke fikk særlig lyst til å ta fatt på symaskinen, så da var det frem med dobbeltsidig teip!

Til min store overraskelse funket dette helt fint! =D

Og her ser dere litt av marerittet........

Jeg har foreløpig bare fått fullført nesten 7 m, altså 1/3 av løperen! Mistenker sterkt at jeg ikke har nok roseblader, men akkurat nå er jeg så lei hele dette prosjektet at jeg ikke gidder å lime på flere roseblader! Og da gidder jeg i hvert fall ikke å tenke på at sannsynligheten er stor for at jeg må stå krumbøyd over vasken i enda noen flere timer... ÆSJ!

Hadde det ikke vært for at jeg ikke får dette bildet fra Petal Happy ut av hodet, tror jeg seriøst at jeg hadde gitt opp prosjektet for lengst!
Life update: 09.01.12

KAKEANGST!!!

Da vi valgte 23. juni 2012 som bryllupsdato hadde vi ingen fjerneste idé om at det var selveste sankthansaften vi skulle gifte oss på. Lite ante vi hvor populær datoen vår var - helt til nå.

Helt siden jeg og sjæ'sten var på bryllupsmesse en gang tidlig i 2010, før vi i det hele tatt var forlovet, var vi bestemt på at vi skulle ha pasjonsfruktkaken til Lie Nielsen i bryllupet vårt.

Men hallo, se på kaken! Noen andre enn meg som får assosiasjoner til bier? Skulle ønske jeg kunne si at smaken er det viktigste og at jeg ikke bryr meg om hvordan kaken ser ut, men det går dessverre ikke. Bryllupskaken bedømmes på smak OG utseende!

Så scroller vi raskt frem i tid til 1. oktober 2011. Aldri har jeg smakt en så god kake som i akkurat det bryllupet! Den var lett og luftig med en frisk og syrlig smak, og smeltet seriøst på tungen! Og gjett hva - den var til og med helt enkel og hvit utenpå! Jeg har ingen bilder av kaken, men Janne-Kristin hadde kake fra samme sted, altså Molière, og se så fin den var!

Det som er så fint med Molière er at man kan skreddersy både smak og utseende =D Men det kan man visst med Lie Nielsen også har jeg nå funnet ut..... 

Jeg tok kontakt med Lie Nielsen og Molière i midten av desember i fjor og trodde jeg var kjempesent ute, men fikk heldigvis vite at de ikke tar bestillinger for 2012 før over nyttår. Nå er det over nyttår og jeg har sittet i hele dag og vurdert frem og tilbake, men har likevel ikke kommet nærmere noen løsning. Blir helt gal av meg selv!

Lie Nielsen:
- moussekake til 120 personer, 7 etasjer, koster 4665 kr - ca. 39 kr per person
- det er mulig å bytte vekk det gule gelélokket med et blankt gelélokk
- stripene rundt kaken kan fjernes og de kan bruke annen pynt etter ønske
- av pynt har de blant annet diverse hvit sjokolade, hvite eller lysrosa roser, etc.
- ingen gratis prøvesmaking, men det er mulig å kjøpe 4 ulike kaker i eske til for 180 kr.
- bestilling senest 30 dager før bryllupet

Molière:
- 55 kr per person for standardkake. For eksempel koster en kake til 50 personer 2750 kr.
- prøvesmaking er inkludert for bestillinger til minimum 40 personer.
- tar imot reservasjoner til det er 3 stk på samme dato, men vår bestilling kommer til å ta hele kapasiteten deres den dagen.
- ingen faste bestillingsfrister, førstemann-til-mølla-prinsipp - nevnte jeg at vi har en populær dato og at de allerede har fått flere forespørsler på den datoen?

WHAT TO DO?!
Update: floral sash

Etter å ha endret fargetema, og deretter angret på båndfargen, har jeg endelig giddet å ta meg tid til å pille av blomstene på alle de 10 båndene....

Blomstene er i 3 farger: krem, pudderrosa og litt mer gammelrosaaktig.

Jeg dvelte lenge på dette prosjektet og drøyde det ut i evigheter, men nå har jeg faktisk tatt meg tid til dele opp silkebånd i riktige lengder, for så deretter å feste blomstene på. Om noen skulle lure på hvordan jeg har festet blomstene er svaret: jeg er lat - limpistol så klart!  

Endte opp med bånd som er mørkere enn ivory, men lysere enn krem =) Blomstene ser litt pjuskete ut, stakkars, men det ordner seg når vi får piffet litt på kronbladene!
Update: bordløper

Jeg er medlem av IKEA Family, så får tilsendt nyhetsbrev på mail i ny og ne. Like før nyttår tikket følgende inn på mailen:

50% avslag på all metervare! Husker dere innlegget om bordløper? Takket være salget har vi endelig bestemt oss for å gå for burlap, altså naturstrie. Vel, ikke akkurat naturstrie, men noe som ligner. Det blir naturfarget lin!

Vet ikke om dere klarer å se så masse detaljer, men vi endte opp med metervaren Aina, den tredje på listen der.

Stoffet er 150 cm i bredden, noe som gir 4-5 løpere avhengig av hvor bred man vil ha hver løper, så her er det masse penger å svare! Selv deler vi stoffet i 4 deler, så regner vi litt på det vil hver løper kun koste 8,50 kr/m! Altfor billig sammenlignet med sizoflor og sizoweb, som i hvert fall koster 20 kr/m der jeg har sett. På Selskapsshop koster de 24 kr/m, og det er jo sinnsykt med tanke på hvor mange meter vi trenger.
Update: converse

Siste nytt er at sjæ'sten presterte å kjøpe Nike i stedet fordi de var på salg og hadde kun en størrelse igjen, og den størrelsen passet.

Så hva gjør vi nå? Tror dere det funker at han går med Nike, mens jeg går med Vans?

Eller hva med at jeg går med tøysko fra H&M siden vi uansett ikke kommer til å ha samme sko(-merke)?

Har virkelig ikke peiling på hva vi skal gjøre. Dette skulle liksom være litt moro i den ellers kjedelige forberedelsesprosessen, men har nå blitt enda en kjip ting vi må tenke på. Vi står nå mellom følgende:
1. Droppe det helt
2. Kjøpe nye sko til sjæ'sten og meg
3. Sjæ'sten har Nike, mens jeg har Vans
4. Sjæ'sten har Nike, mens jeg har tøysko fra H&M
5. Sjæ'sten har Nike, mens jeg har ballerinasko

Sistnevnte er vel det alternativet som kler meg best i og med at ballerinasko til kjole sjeldent kan gå galt, men da faller jo noe av poenget bort - eller? Jeg driver uansett og drømmer om disse, enten i multiglitter eller i helgull:

Folkens, jeg trenger deres meninger!
Life update: 31.12.11

Herlighet, jeg kan ikke tro at 2011 er snart over! Hvor ble året av? Når det er sagt har jeg fortsatt vanskeligheter med å fatte at 2010 er over, og kan heller ikke skjønne at det er under 6 måneder til vi gifter oss - 25 uker for å være presis! Blir like sjokkert hver gang jeg logger meg på the knot:

Ellers håper jeg at alle har hatt en koselig (rom-)jul med familie, nære og kjære - fullstappet med masse god mat! Vet i hvert fall at jeg har fått litt for mye av sistnevnte, så trening venter meg på nyåret. NEDSIG! Sport, trening og svetting har aldri vært min greie, men 45 kg er til å dø av når man er en liten asiater. Til vanlig hadde jeg sikkert ikke giddet å bry meg, men nå henger brudekjolen i skapet og venter på meg. Jeg har som tradisjon å prøve kjolen omtrent hver 23. i måneden for å sjekke om den fortsatt passer, mens denne måneden har jeg bare latt være. Det sier litt?

Men men... nå må jeg hoppe i dusjen og gjøre meg klar for kvelden. Nyt de siste timene av 2011 folkens!
Update: flower girls

Valget falt til slutt på tyllkjolen etter innspill fra sjæ'sten om at den "gir mer volum nede og passer mer til små prinsesser"

Fikk kjolen i posten for en god del uker siden, men jeg har vært for lat til å stryke den kun for å vise den frem på bloggen. Den er nemlig hvitere enn brudekjolen min, og 7 små prinsesser i kritthvitt kommer til å få meg og min kjole til å se "skitten" ut, så da følte jeg at det ikke var noe poeng i å stryke den bare for å vise den frem. Skikkelig nedsig for jeg var heeelt overbevist om at kjolen min var hvit! Men uansett... i forgårs bestemte jeg meg for å stryke, så her har dere den:

Utrolig dårlig bilde som gjør at fargene ser kjipe ut, men kjolen er NYDELIG i virkeligheten - enda finere enn på det øverste bildet! Måtte så klart teste ut båndet jeg har laget til jentene, men sannsynligheten er stor for at jeg endrer båndet (kun fargen på båndet, ikke blomstene). Disse båndene lagde jeg nemlig før vi endret fargetema.

Jeg hadde egentlig planer om å endre kjolen til noe slikt sånn at det ikke var helt unødvendig å kjøpe den:

... meeen.. smarte meg lærte noe nytt og nyttig i forgårs: Tyll smelter/brenner om man stryker det på for høy varme. Oops! Alt jeg kan si er at jeg er UENDELIG glad for at det ikke var brudekjolen eller sløret som ble ødelagt =D

Så snart kjolen kommer på salg igjen legger vi inn en bestilling på 7 eksemplarer av denne kjolen:

Og forhåpentligvis blir det riktig denne gangen! Noen andre enn meg som ikke klarer å se særlig forskjell på den øverste kjolen (hvit) og denne siste her (ivory)?
Life update: 02.12.11

Beklager bloggfraværet, men det at året snart er over og bryllupet nærmer seg med stormskritt tar knekken på meg. Jeg føler det er så masse som må gjøres, men klarer likevel ikke å gjøre noe, og nå vet jeg ikke helt om depresjonen skyldes mørketiden eller om jeg rett og slett har begynt å få bryllupsnerver.

Hele livet mitt har jeg feiret jul sammen med familien, mens jeg fra og med neste år må bytte på å feire jul (og andre særskilte dager) hos sjæ'sten sin familie i Oslo og min egen i Bergen. Utrolig rart, og jeg vet ikke helt om jeg er klar for det... Gleder meg så klart til å gifte meg med sjæ'sten og lage våre egne tradisjoner, men jeg er svært knyttet til familien min og synes det er ubehagelig vemodig at dette blir min siste jul hjemme som "singel". Skulle ønske mennesker var bygget opp av puslespillbiter, for da kunne vi delt oss og vært flere steder samtidig =D

Nytt siden sist er at Zupperia ikke lenger kan ordne maten i bryllupet vårt fordi de skal åpne to nye restauranter til våren. Dette hjalp så klart ikke på bryllupsangsten som har kommet krypende hos meg den siste tiden, men verdens beste mamma ordnet opp sånn at vi har noen til å ordne maten likevel. TUSEN TAKK, MAMMA!
Positivt: vi har noen til å ordne maten.
Negativt: det blir kanskje ikke like godt som på restaurant, og flere familiemedlemmer og bekjente må bidra slik at de går glipp av deler av bryllupet. Dessuten må VI kjøpe inn ALT av ingredienser. GREAT.
Bryllupsplanlegging (7 mnd)

Og plutselig var det 7 måneder igjen. Tiden går seriøst altfor fort! Som jeg nevnte i dette innlegget startet jeg opprinnelig med å følge denne listen, men etter hvert fant jeg ut at listen gav meg en form for "falsk trygghet" fordi jeg alltid lå langt i forveien sammenlignet med de "anbefalte planleggingsperiodene". Jeg er nemlig en person som liker å ha mange baller i luften, starte på masse ulike prosjekter og bli ferdig med ting lenge før jeg egentlig må (eller i det hele tatt trenger), så en to-do-liste er nok mer meg =)

Forklaringer:           ferdig         påbegynt         ikke ferdig

BRUDEN:
Brudekjole - den har jeg fortalt om her
Underskjørt - det er sydd inn i kjolen.. genialt!
Slør
Festkjole - jeg har faktisk to. Dere kan se bilde av den ene her
Vietnamesisk nasjonaldrakt - vet ikke hvordan en slik ser ut? Se gjerne her
Hårpynt - har kjøpt, men vet ikke om jeg er helt fornøyd?
Hår - har ordnet person, men ikke bestemt frisyre enda
Sminke
Undertøy
Brudesko
Strømpebånd - har laget, men vurderer å lage et nytt
Vippeextensions (+ tannbleking?)
Negler - tanten min er negledesigner med egen salong, så det blir gratis =D
Øredobber/smykke/armbånd

BRUDGOMMEN:
Vietnamesisk nasjonaldrakt
Dress
Skjorte (og vest?)
Mansjettknapper(?)
Belte(?)
Slips - har kjøpt, men på impuls, så er godt mulig vi må kjøpe nytt.....
Sko

MAID OF HONOUR og BRIDESMAIDS:
Vietnamesisk nasjonaldrakt
Kjole

BEST MAN og GROOMSMEN:
Vietnamesisk nasjonaldrakt
Slips

FLOWER GIRLS:
Kjole - tror det blir den i tyll?
Bånd - til å ha rundt livet eller som hodepynt =) har laget noe sånn her lignende... 

BLOMSTER:

Brudebukett
Bukett til jentene (10 stk)
Knapphullsblomster - må lage nesten 100 stk! Rare vietnamesiske tradisjoner...
Blomstervaser til kirken
Blomster til kirken
Blomstervaser til festlokalet
Blomster til festlokalet

DIVERSE:
Sette opp budsjett
Fargetema - mer om det her
Save the dates - ferdiglaget og utsendt! Se her
Gjesteliste
Program for dagen
Program for selve festen
Paraply
Gifteringer - men jeg er litt misfornøyd med min, så prøver å finne en løsning nå
Ringpute
Forkle til servitørene
Såpebobleblåser - har kjøpt, men må knyte bånd på de
Invitasjoner - kun bretting og pynting av eskene gjenstår
Takkekort
Bryllupsreise
Brudebil - vi vil ha en slik
"Just married"-skilt til bilen
Kremmerhus til å ha snop i til barna - ferdiglaget. Se her
Godteri, pikekyss og Crack-it-kjeks
Card box
Bilder av ulike detaljer, slik vi ønsker, sånn at det blir lettere for pyntehjelperne
Gjestetre
Maling til gjestetre
Våtservietter til gjestetre
Boks(er) til våtservietter
Kurver til å dele ut gjestegaver/snop/såpebobler fra - må pyntes litt før de er klar
Gaver til gjestene

FOTO og FILM:
Fotofolk
Filmfolk
Fotovegg i festlokal - har tenkt litt, men ikke bestemt oss for noe konkret
Rekvisitter til "gøyale bilder"
Bildeinspo til bryllupsbilder - har lagret masse bilder, men er langt i fra ferdig

PERSONER TIL VIELSEN:
Prest
Kor
Organist/pianist
Musikere
Noen til å lese forbønner
Noen til å bringe frem offergaver
Ministranter
Noen som tar ansvar for utdeling/innsamling av kirkeheftene
Noen som tar ansvar for dekorasjon (lys, blomster, løper...)
Noen som har ansvar for å rydde bort dekorasjon etter vielsen

VIELSE:
Kirke
Papirarbeid, prøvingsattest, etc.
Lesninger
Forbønner - har fått sjæ'sten til å lage de =D
Sanger - er så innmari vanskelig å velge!
Cover til kirkehefter
Kirkehefter - nesten klar for trykking.. må bare få sanger og slikt i orden først!
Frukt OG blomster til offertorium
Treenighetslys
Lysestake(r) til treenighetslys
Kirkeløper - dette er planen.. løperen er 21 m lang og jeg har gjort ferdig 7 m?
Dekorasjon til benkene - har kjøpt disse, så nå må vi bare få kjøpt lys =)
Generalprøve

PERSONER TIL FESTEN I BERGEN:
Toastmaster - vi skal ha to
Servitører - litt vanskelig for folk å si ja når det ennå er en stund til...
Band - lillebror-in-law har ordnet band =D
DJ/noen som kan styre musikken
En som styrer prosjektoren
Noen som tar ansvar for blomstene
Hjelp til å bære på plass stoler og bord
Hjelp til å dekke på
Hjelp til å sette frem blomster og annen pynt på bordene 
Hjelp til dekorasjon av selve lokalet
Noen som kan ta oppvasken fortløpende
Noen som kan ta ansvar for baren

FEST:
Lokal
Restaurant
Stoff til oppheng - må få dekket den store stygge sceneveggen...
Bordduk
Bordløper - sliter med å bestemme meg, se her
Bordnummer - om du ikke har fått det med deg, så ser de slik ut
Diverse bordpynt
Stearinlys
Telys
Lysestaker - de ser dere her
Telysholdere - har kjøpt en del, men trenger nok flere
Bordplassering - har så smått begynt på bordplasseringen til feiringen i Bergen
Plasshenvisning/bordkart
Servietter - kjøpt og klart! Nå må jeg bare få brettet de... usj..
Fancy lys(-setting) - er lys i lokalet, men vet ikke om det er fancy nok..
Musikk-/lydanlegg - er anlegg i lokalet, men er usikker på om det er bra nok
Piano (og andre instrumenter?) - er piano i lokalet, men vet ikke om det er bra nok
Prosjektor
Lysbilde-/filmfremvisning - har både familie og venner som vil lage =)
Taler
Sang og underholdning - har delegert bort denne jobben til forloverne våre.. deilig!
Sanger/musikk
Sang til brudevalsen
Brudevals

MAT og DRIKKE:
Meny - fortsatt ubestemt, men Zupperia fikser maten i Bergen =D
Salt og pepper
Tannpirkere
Sugerør
Kake
Kakestativ
Muffins(?) - søsteren min sier hun vil lage, men har ikke helt bestemt meg..
Kakedekorasjon (brudepar på toppen)
Frukt
Kaffe og te
Brus (og juice/blandevann)
Isbiter
Alkohol (vin, øl, champagne, etc.)

Noen som klarer å se om jeg har glemt noe? =/
Bryllupsplanlegging 12+ mndFant denne listen på The Knot og jeg er så utrolig glad for at jeg er ferdig med første del av bryllupsplanleggingen!

 Velge dato ~ 23. juni 2012
 Bestemme bryllupsstil og bryllupsfarger ~ endelig på plass! Les om det her
 Lage budsjett ~ huff, tallene er så høye og drøye =(
 Lage gjesteliste ~ ikke lett å planlegge 2(!!) bryllupsfeiringer, men lista er klar =)
 Velge forlovere, brudepiker, etc.. ~ vi kjører amerikansk og har hele 14 personer!
 
Ha en forlovelsesfest ~ 24. juli 2010
 Bestille kirke og festlokaler ~ deilig at kirke, lokal OG restaurant er bestilt.
 Bestille prest ~ i boks!27 år gammel adjunkt. Vietnamesisk utenpå, men norsk-vietnamesisk innvendig. Utover dette liker jeg å tro at jeg er en kreativ liten sjel? =) Giftet meg 23. juni 2012, og nå venter vi vår førstefødte i oktober. En liten jente! Dette startet opprinnelig som en bryllupsblogg, men nå går det vel mer mot en mammablogg?
Siste kommentarerhits